Nieuws

Microsoft brengt synchronisatie naar Edge voor Linux

Microsoft Edge
Microsoft Edge voor Linux zal in mei de uitgebreide synchronisatiefunctie via je Microsoft-account ondersteunen. Wie wil kan al testen.

Nadat Microsoft de synchronisatie via je Microsoft-account mogelijk maakte voor macOS, doet het bedrijf dat nu ook voor de Linuxversie van zijn Edge browser. De nieuwe mogelijkheden zullen mee uitgerold worden in versie 91 en zijn nu al te testen via Microsoft Insider.

Edge sync op Linux

De bedoeling is dat gebruikers – net zoals op Windows of macOS – kunnen gebruikmaken van de synchronisatiefuncties van bladwijzers, zoekgedrag, wachtwoorden, extensies en ga zo maar door. Kortom alle instellingen die je elders gebruikt via je Microsoft-account zullen voortaan ook beschikbaar zijn als je inlogt met dat account op Edge voor Linux.

Via de Insider Dev-versie van Edge 91 kan je de nieuwe tools al activeren via edge://flags en te zoeken op MSA sign in. Om alles correct in werking te toen treden moet je alles opnieuw opstarten en je inloggen met je Microsoft-account. Wie liever wacht tot de uiteindelijke versie klaar is, zal eind mei update 91 kunnen downloaden en installeren. Volgens het huidige schema zou dat op 27 mei moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business