Nieuws

Microsoft Edge volgt snellere updatecyclus van Chrome

Microsoft wil niet onderdoen voor Google. In navolging van Chrome kondigt nu ook Edge aan sneller updates uit te rollen.

Google kondigde vorige week al aan dat het vanaf het derde kwartaal van dit jaar de updatecyclus voor de browser Chrome zal versnellen. Vanaf versie 94 die in september lanceert gaat Google niet meer om de zes weken een updatebestand voor Chrome uitrollen zoals we gewend zijn, maar om de vier weken. Dat is alleen maar positief voor gebruikers. Ze krijgen sneller nieuwe features ter beschikking, en de beveiliging van de browser wordt ook regelmatiger aangepakt.

Als de populairste browser iets nieuws doet, dan kan de concurrentie natuurlijk niet onderdoen. Nog geen paar dagen na de mededeling van Google heeft nu ook Microsoft aangekondigd de browser Edge sneller te zullen gaan updaten. Dat schrijft de softwaregigant in deze blogpost. Het is ook niet onlogisch dat Microsoft in de voetsporen van Google volgt. Edge is opgebouwd uit het opensourceplatform Chromium van Google waarop ook Chrome gebaseerd is, en beide bedrijven sleutelen samen aan de software.

8 in plaats van 4

Om zijn zakelijke klanten met een complexe IT-omgeving te laten aanpassen aan deze nieuwe updatecyclus, biedt Microsoft hen de optie zich in te schrijven voor een 8-wekenprogramma. Bedrijven die voot het aangepaste updateschema opteren, krijgen dezelfde gebruiks- en beveiligingsfeatures als gebruikers die elke vier weken updates ontvangen, maar verspreid over een langere periode. Microsoft zal Edge-updates om de vier weken wel als de norm hanteren.

Edge 94

In de updateplanning voor Edge zien we dat Microsoft ongeveer dezelfde tijdlijn zal hanteren als Google om de overstap te maken. Dat betekent dat versie Edge 94, net als Chrome 94, het eerste updatebestand zal zijn dat versneld wordt uitgerold. Edge 94 verschijnt op 1 september in bèta als de updateplanning niet verstoord geraakt.

Vandaag lanceert Microsoft de nieuwste versie van Edge, Edge 90, in bèta. In de week van 5 april volgt dan de stabiele release voor het grote publiek. Niet veel later na die release brengt Microsoft al de bèta voor versie 91 naar zijn experimentele gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business