Nieuws

Kia stelt compacte elektrische cross-over EV6 officieel voor

Kia EV6 elektrische SUV cross over
Kia heeft dinsdag zijn EV officieel voorgesteld. De compacte cross-over SUV krijgt een snellaadsysteem van 800 volt.

Na de teaser van drie weken geleden en de eerste beelden op 15 maart, volgt nu de volledige onthulling. De EV6 is de eerste op batterijen werkende wagen van Kia op het E-GMP-platform. Dat betekent dus vierwielaandrijving en best wat keuzes onder de motorkap.

De variant met enkel voorwielaandrijving en een batterij van 58 kWh kan al van 0-100 km/uur gaan in 6,2 seconden. Wie voor het 77.4 kWh-batterijpack kiest, doet daar exact een seconde af. Dat zijn tijden die doen denken aan die van een snelle hothatch of sportwagen met verbrandingsmotor. Voor het 77.4 kWh-pakket claimt Kia een reikwijdte van ruim 500 km. De topversie is de EV6 GT. Die knalt in amper 3,5 seconden naar 100 km/uur en bereikt een topsnelheid van 260 km/u.

800V-architectuur 

Niet alleen de GT-, maar ook de standaardversie krijgt een elektrische architectuur van 800V. Concreet zullen de wagens zowel de 400V als snellere 800V-laadstations kunnen gebruiken, zonder extra adapters. Het batterijpakket van 77.4 kWh kan volgens Kia met een DC-snellader in 18 minuten tijd van 10 naar 80 procent geladen worden. 100 km rijbereik toevoegen zou volgens de autobouwer maar 5 minuten in beslag nemen. Het ingebouwde infotainmentsysteem Kia Connect zal de bestuurder helpen zoeken naar laadstations. 

Bovendien krijgt de EV6 Kia’s nieuwste veiligheidssnufjes aan boord. Zo is er de Safe Exit Assist-feature. Die zal je waarschuwen voor kruisend verkeer wanneer je uit de wagen wil stappen. Daarnaast zal de Remote Smart Parking Assist de auto in en uit parkeerplaatsen rijden, zelfs als je niet achter het stuur zit. De Highway Driving Assist 2-technologie moet een veilige cruisesnelheid garanderen en houdt de EV mooi gecentreerd in zijn rijvak. 

EV-tijdperk 

“De EV6 is de eerste, vanaf de basis opgebouwde EV van Kia. Het is een showcase van ons progressieve, mensgerichte ontwerp voor elektrische voertuigen”, zei Karim Habib, Senior Vice President en hoofd van het Kia Global Design Center. “We geloven sterk in het potentieel van de EV6, als relevant model in het nieuwe EV-tijdperk.” 

De Kia EV6 is nu in België vooruit te bestellen en zal vanaf oktober dit jaar geleverd worden. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business