Nieuws

Microsoft naar verluidt uit op overname van spraaktechreus Nuance (update)

Microsoft
Softwarereus Microsoft zou meerdere gesprekken achter de rug hebben met AI-bedrijf Nuance Communications voor een volledige overname.

Update 12/04/2021: Microsoft heeft daarnet in een blogpost de overname van Nuance Communications bevestigd.

Dat meldt Bloomberg in een bericht. Anonieme bronnen kwamen met het nieuws rond deze gesprekken naar buiten. Microsoft zou daarbij 16 miljard dollar neertellen, al staat de prijs nog niet vast. Volgens Bloomberg zou er deze week al meer informatie kunnen vrijkomen rond het afronden van de deal. Zoals steeds bij lopende gesprekken houdt dat geen garanties in, dus de gesprekken kunnen nog steeds elk moment stopgezet worden.

Nuance Communications klinkt voor de meesten mogelijk niet bekend in de oren. Het bedrijf richt zich op spraakherkenning door middel van kunstmatige intelligentie voor zowel industrie als consumenten. Het werkte onder meer mee aan de spraakherkenning van de stemassistent Siri van Apple. Daarnaast levert het ook Dragon, een softwarepakket voor spraakherkenning bij particuliere gebruikers.

Slimme spraakherkenning

Het is ook niet de eerste keer dat de twee bedrijven samenwerken. In 2019 werkten ze samen aan spraakherkenning voor medische projecten. Er wordt verwacht dat Microsoft mee in de technologie wil investeren voor industriële doeleinden. Ook zou het passen bij de verdere uitwerking van Microsoft Teams. Gezien het thuiswerken vanwege de Covid-19-pandemie is de interesse in de software gestegen. Microsoft investeert daarom ook veel in de verdere uitbouw van het platform. De overname zou tevens de tweede grootste aankoop van Microsoft ooit zijn. In 2016 telde het 26 miljard neer voor de overname van het professionele socialemediaplatform LinkedIn.

Daarmee lijkt het alsof Microsoft actief bezig is op vlak van overnames. Eind maart kwamen er nog meldingen dat de techreus zich in gesprekken bevond met de chatapplicatie Discord. Voor dit platform zou Microsoft 10 miljard dollar voor neer hebben willen tellen. Dit zou bij de plannen voor de verdere uitwerking van hun gamingplatform passen. Vorig jaar zette het ook even zijn zinnen op het sociale prikbordplatform Pinterest. Daar lijkt het echter alsof de gesprekken volledig zijn stilgevallen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business