Mercedes EQS
Mercedes EQS

De Mercedes EQS is officieel aangekondigd. Het wordt een super luxueuze sedan met een actieradius met meer dan 700 kilometer.

Advertentie

In het kader van Ambition 2039 streeft Mercedes-Benz ernaar om over minder dan twintig jaar een CO­2-neutraal modellengamma aan te bieden. Al in 2030 wil de onderneming meer dan de helft van zijn auto’s met een elektrische aandrijflijn (xEV) verkopen – hiertoe behoren volledig elektrische auto’s en plug-in hybrids. De nieuwe Mercedes EQS is onderdeel van die ambitie waar heel wat autobouwers tegenwoordig van dromen.

Mercedes EQS

Met een actieradius tot 770 km (WLTP) en een vermogen tot 385 kW/524 pk voldoet de aandrijflijn van de EQS ook aan alle verwachtingen van een progressieve berline in het segment van de S-Klasse. Een performance-versie met een vermogen tot 560 kW/762 pk volgt in een later stadium. Alle EQS-modellen hebben een elektrische aandrijflijn (eATS) op de achteras, terwijl de versies met 4MATIC ook een eATS-unit op de vooras hebben.

MBUX

Het MBUX Hyperscreen is de absolute highlight in het interieur. Deze grote, gebogen display-unit strekt zich bijna uit van A-stijl tot A-stijl. Drie displays zitten onder één afdekglas en lijken samen te smelten tot één scherm. Het 12,3” oled-voorpassagiersdisplay geeft de voorpassagier een eigen display en bedieningsgedeelte.

De navigatie met Electric Intelligence plant de snelste en handigste route, inclusief laadstops, op basis van verschillende factoren en reageert dynamisch op bijvoorbeeld files of een verandering in rijstijl. Nieuw bij de EQS is een visualisatie in het infotainmentsysteem MBUX (Mercedes-Benz User Experience), waaruit blijkt of de beschikbare accucapaciteit voldoende is om zonder laden terug te keren naar het beginpunt.

Laadstations langs de route die handmatig zijn toegevoegd, krijgen voorrang in de routeberekening. Voorgestelde laadstations kunnen buiten beschouwing worden gelaten. De geschatte laadkosten per laadstop worden berekend.

Specs

Max. vermogen: 245kW

Acceleratie: 6,2 seconden van 0-100 km/u

Topsnelheid: 210 km/u

Geschatte autonomie: 770 km

Prijs: +- 80.000 euro

Prijs en beschikbaarheid

De verkoop van de EQS start deze zomer en wie wil kan zijn exemplaar wel al vooruitbestellen. De prijs van de Mercedes EQS ligt tegen 80.000 euro.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Review Mercedes EQC: Mercedes zet een stap vooruit

We zaten nog geen 5 minuten in de EQC en hadden al meteen een wauw-gevoel. Dat gevoel bleek terecht, getuige onze aangename ervaring. Mercedes zet een stap vooruit, zo blijkt.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here