Nieuws

Microsoft komt deze zomer mogelijk met Cloud PC

Windows Cloud PC
Microsoft wil deze zomer de Cloud PC-dienst lanceren. De techgigant zal daarvoor een beroep doen op zijn Azure-infrastructuur.

Volgens ZDNet komt de dienst er al in juni of juli. De cloudservice wordt mogelijk tegelijkertijd gelanceerd met een nieuwe store voor Windows 10. Cloud PC geeft vanop afstand toegang tot een Windows-pc en laat de gebruiker toepassingen als Microsoft Office gebruiken. Dat is verdraaid handig wanneer je tussen verschillende toestellen moet wisselen. Het wordt op die manier ook mogelijk om toch vlot te werken, ook al is de hardware van je pc niet bijster snel. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding.  

Cloud PC naar bedrijven 

Ook bedrijven zullen er ongetwijfeld hun voordeel mee doen. Zij kunnen hun werknemers installeren met basishardware en terugvallen op krachtigere processoren in de cloud. Professionele netwerken zullen bovendien eenvoudiger te beheren zijn via de cloudinfrastructuur.

Microsoft zal zijn nieuwe product vermoedelijk verkopen als een Microsoft 365-achtige dienst. Wellicht betalen klanten per actieve gebruiker. Uit vorige rapporten konden we afleiden dat er verschillende prijsformules zullen zijn, afhankelijk van de nodige rekenkracht, het geheugengebruik en de opslagcapaciteit.  

De kans bestaat dat Microsoft het nieuws bevestigt op Build 2021. De volgende editie van Microsofts ontwikkelaarsconferentie vindt einde mei plaats. Als de vermoedelijke timing ook blijkt te kloppen, gaat Cloud-pc al live vlak voor de Inspire-conferentie, midden juli. 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business