Nieuws

Sony test PlayStation Video Plus Pass

Met de PlayStation Video Plus Pass krijg je naast games ook toegang tot alle films en series waarvan Sony de rechten beheert. Voorlopig kan dat alleen in Polen.

De gamenieuwswebsite VGC ontdekte op de Poolse PlayStation-website een bericht over een nieuwe dienst die Sony wil uitrollen: de PlayStation Video Plus Pass. Een combi-pakket dat gaming en videostreaming combineert en een uitbreiding op het Plus-abonnement vormt. Naast toegang tot alle games uit de PlayStation Store krijg je ook een mini-streamingplatform ter beschikking met 20 films en series waarover Sony de rechten beheert. Bekende titels zijn Venom, Zombieland en Community. Het bericht was snel van de website verwijderd, maar een woordvoerder van Sony heeft het nieuws wel aan een Poolse nieuwssite bevestigd.

Testen in Polen

De PlayStation Video Plus Pass kan er eventueel ter vervanging komen van het verkopen van videocontent via de PS Store. Daar trekt Sony de stekker uit op 31 augustus omdat de dienst niet meer rendeerde. Zo ver is het echter nog niet. Deze nieuwe streamingdienst is voorlopig alleen maar beschikbaar in Polen, dat volgens de woordvoerder van Sony ‘de geschikte locatie was’ om ze uit te testen. Poolse PlayStation-liefhebber krijgen het abonnement een jaar ter beschikking. Daar wordt de Video Plus Pass ook aangeprezen als een ‘exclusieve lokale service’. Het abonnement is wel beschikbaar voor zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 5.

De kans lijkt eerder klein dat Sony tijdens de proefperiode het abonnement nog naar andere landen zal brengen. Ze doen er ook zeer mysterieus over of dat nadien zal gebeuren. Sowieso is België zelden een populaire testlocatie voor nieuwe diensten.

Is een nieuwe streamingdienst nodig?

We moeten het dus voorlopig stellen met het huidige videostreamingaanbod dat de PlayStation aanbiedt. Al is dat met aangepaste apps voor Netflix, Disney+, Prime Video en YouTube al wel zeer ruim. De vraag is dan ook of we echt zitten we te wachten op een nieuwe videostreamingdienst en of we extra gaan betalen voor 20 titels. De prijs zal zoals zo vaak een doorslaggevende factor zijn voor het potentiële succes van de PlayStation Video Plus Pass.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business