Nieuws

PlayStation Store stopt met verkoop van videocontent

PlayStation 5 PlayStation Store video verkoop verhuur
Sony gaat geen videocontent meer aanbieden op zijn PlayStation Store. Een film of episode kopen of huren kan na 31 augustus niet meer.

De reden is dan ook niet ver te zoeken: de meeste PlayStation-eigenaars zijn al lang overgeschakeld op de populairste streamingplatformen waarvan de apps beschikbaar zijn voor de PlayStation 4 en 5. Netflix, Disney+, Amazon Prime Video en Apple TV zijn allemaal aanwezig op de spelconsoles. Zelfs de stokoude PlayStation 3 kan je nog altijd inschakelen als Netflix-machine. Streaming is de toekomst, dus het is alleen maar logisch dat Sony zijn oude dienst niet wil blijven onderhouden.  

Verschuiving in gedrag 

“We hebben bij PlayStation-fans een enorme groei gezien in de abonnementen voor streamingdiensten die op onze consoles beschikbaar zijn”, zegt Vanessa Lee, Head of Video Business bij Sony Interactive Entertainment (SIE) in de mededeling.  

“Door deze verschuiving in het consumentengedrag hebben we besloten om de aankoop en het verhuur van videocontent via de PlayStation Store stop te zetten, per 31 augustus 2021. De content die gebruikers al aangekocht hebben, kunnen ze wel gewoon blijven bekijken, ook na 31 augustus”, klinkt het. 

Deze beslissing zat er ook al veel langer aan te komen. De AV-puristen die toch graag zelf losse aankopen doen, kiezen dan meestal voor de fysieke Blu-rayschijfjes. De PlayStation 5 ondersteunt 4K Ultra HD Blu-rays. Liefhebbers van eenmalige aankopen behouden die mogelijkheid via Amazon Prime Video en Apple TV. 

Koop jij soms nog fysieke media of behoud je graag de vrijheid om losse content te kopen zonder abonnement? Laat het ons weten in de reacties hieronder. 

Lees ook: PlayStation 5 laat straks zijn SSD uitbreiden

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business