Nieuws

PlayStation 5 laat straks zijn SSD uitbreiden

PlayStation SSD upgrade firmware update
In de zomer komt er een firmware-update die je zal toelaten om de opslagcapaciteit van je PlayStation 5 uit te breiden met een extra SSD.

Dat is deugddoend nieuws, zeker voor wie de PS5-console zonder Blu-raystation koos. De downloads van Call of Duty en Cyberpunk 2077 nemen samen al zo’n slordige 250 GB in beslag. Zo voelt de originele opslagcapaciteit van 825 GB plots wel heel claustrofobisch aan. Zeker als je weet dat slechts 667 GB daarvan effectief bruikbaar is voor de opslag van games. Je kan ook een externe schijf via USB aansluiten, maar die gamedata werkt voorlopig alleen voor PlayStation 4-titels.  

Firmware-upgrade

Bloomberg meldt dat een firmware-upgrade het lege SSD-uitbreidingsslot deze zomer zal activeren. Om die extra warmtebron gekoeld te krijgen, zal de update ook de ventilatoren harder laten draaien. Of dat de PlayStation 5 veel luider zal maken, moet dan blijken.  

Van zodra de firmware de uitbreiding ondersteunt, hoef je alleen nog het klepje van de M.2 SSD-drive te verwijderen. De PS5 is in principe compatibel met de snelste SSD-standaard, PCIe. Sony moet wel nog bekendmaken welke types precies ondersteund zullen worden. Een precieze releasedatum voor de firmware in kwestie is er nog niet. Een woordvoerder van Sony zei aan Bloomberg dat die informatie later zal meegedeeld worden. 

Voorraadtekort blijft

De tekorten aan PlayStation 5-consoles blijven nijpend. Dat is een rechtstreeks gevolg van de stokkende productie aan halfgeleiders, in de VS maar ook elders in de wereld. Zonder de nodige processoren van toeleverancier AMD kan Sony immers niet voldoende consoles bouwen. Volgens Jim Ryan, directeur van Sony Interactive Entertainment, zouden de voorraadproblemen in de winkels nog tot eind 2021 voelbaar zijn. Er is zelfs geen garantie dat iedereen een PS5 onder de kerstboom zal kunnen leggen. 

Ondanks de coronacrisis en het chiptekort was de lancering van de PS5 de meest succesvolle ooit voor PlayStation. In november en december bracht Sony 4,5 miljoen stuks aan de man

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business