zenfone 8 launch

Een compacte smartphone die krachtige prestaties levert. Die beloftes maakt ASUS voor het aankomende vlaggenschip Zenfone 8.

Advertentie

Op zijn internationale website heeft ASUS de aankondiging van de ZenFone 8 bekend gemaakt. Die zal plaatsvinden op woensdag 12 mei om 19u ’s avonds. “Big on performance, compact in size”, met die zin maakt ASUS al meteen duidelijk wat we van hun nieuwste vlaggenschip mogen verwachten. Een toestel dat niet groot hoeft te zijn om krachtige prestaties te leveren.

Grote prestaties in een klein formaat

Eerdere geruchten spraken over een display dat ‘slechts’ 5,92” groot zou zijn. Daarmee wijkt ASUS van een trend waarbij vlaggenschepen steeds groter lijken te worden zodat ze nog nauwelijks in je broekzak passen. Er gaan geruchten rond dat de ZenFone 8 wel in meerdere formaten zou komen, maar die lijkt ASUS voorlopig wel de kop te willen indrukken. Maar een kleiner formaat betekent geen mindere prestaties. ZenFone 8 krijgt de nieuwste Qualcomm Snapdragon 888-processor die garant staat voor de krachtigste prestaties. Met een verversingsgraad van 120Hz zal ook het display niet hoeven onderdoen voor de concurrentie.

Over andere specificaties zoals camera’s en batterij is voorlopig nog niet heel veel geweten. ASUS heeft met de ZenFone 7 al getoond dat ze innovatief kunnen omspringen met cameratechnologie. Dit vlaggenschip had geen selfiecamera, maar je kon het cameraeiland wel uitklappen om selfies te nemen. We gaan 12 mei zien hoe ASUS het voor de ZenFone 8 aanpakt.

ASUS ZenFone 7 Pro
De uitklapbare camera was de opvallendste feature van de ASUS ZenFone 7.

Prijzen en beschikbaarheid

ASUS ZenFone 7 had een kostprijs van 654 euro, het Pro model kostte je een honderd euro. De toestellen waren naast de officiële webshop van ASUS ook verkrijgbaar via Alternate. Buiten de ZenFone-reeks is ASUS bij ons vooral bekend om de ROG gamingsmartphones die door ons al vaak getest en goedgekeurd zijn.  

Advertentie

Gerelateerde artikelen

ASUS ROG Phone 5 review: 16GB RAM en heel veel mogelijkheden

De ASUS ROG Phone 5 is de beste gaming smartphone op de markt. Zijn ontwerp spreekt gamers én non-gamers aan en ook softwarematig zorgt hij voor de ultieme spelervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here