Nieuws

Zoom brengt je samen in een ruimte met Immersive View

Met de lancering van Immersive View wil Zoom videomeetings weer wat interessanter maken. De functie is gekopieerd van de concurrentie.

Na een jaar thuiswerken hebben we nood aan wat originaliteit om die videovergaderingen weer wat op te vrolijken. Onderzoek van de Stanford University toonde aan dat thuiswerkers ‘Zoom-moeheid’ beginnen te ondervinden. Videovergaderingen lijken ons sneller te vermoeien en vervelen dan fysieke vergaderingen omwille van de nogal eentonige setting van videochattools. (niet enkel Zoom). Zoom lanceert daarom vandaag een nieuwe functie voor haar gratis en betalende gebruikers om de sleur tegen te gaan: Immersive View.

Immersive View werd een eerste keer aangekondigd tijdens Zoom Portal in oktober. De nieuwe functie giet je vergadering in een nieuwe weergave zoals Speaker en Gallery View dat ook doen. Met de feature wil de videochatapplicatie de setting van een echte vergadering nabootsen en de fysieke afstand helpen overbruggen. Je kan tot 25 mensen ‘fysiek’ samenbrengen in een virtuele ruimte.

Hoe werkt het?

Eerst moet je zien dat je een recente versie van Zoom hebt (5.6.3 of nieuwer). Indien niet, dien je eerst een update uit te voeren. Immersive View zal voorlopig ook enkel werken voor het desktopplatform. Je moet de feature inschakelen via je je instellingen in de webapp. Scrol door je meetinginstellingen tot je bij de sectie In Meeting (Advanced) komt, bijna helemaal onderaan. Hier zal je een schuifbalk tegenkomen om Immersive View in te schakelen.

Schakel de modus in via de instellingen.

Tijdens een meeting kan enkel de host de Immersive View openen. Dat doet hij via het View-venster rechts bovenaan, waar het als optie zal verschijnen. De host kan dan kiezen om de functie automatisch aan te zetten voor alle deelnemers (met een maximum van 25), of elke deelnemer handmatig de ruimte te laten betreden. Tenslotte moet je nog een achtergrond kiezen. Je kan hier creatief in zijn. Zo kan je met zijn alleen in een auditorium zitten, maar ook als portretten in een galerij hangen. Je kan de Immersive View altijd weer aan of uit zetten tijdens de meeting. Als een deelnemer zijn of haar scherm moet delen, dan zal de weergave even gepauzeerd worden tot het schermdelen weer stopt.

Maak je meeting zo zot als je maar wilt. Image Credit: Zoom.

Microsoft Teams Together Mode

Origineel is het concept van Immersive View niet meer. Concurrent Microsoft Teams lanceerde in juni al Together Mode, dat volledig hetzelfde werkt als Zoom’s functie. Het scherpt de concurrentiestrijd tussen beide platformen weer aan. Of je nu Zoom of Teams gebruikt, de modus zorgt wel weer even voor wat afwisseling. Iets wat we in deze tijdens broodnodig hebben.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business