Nieuws

Netflix rolt Shuffle-knop officieel uit (update)

Netflix Shuffle
Netflix Shuffle komt eraan. Met een 'Play Something' knop wil het videostreamingplatform jou helpen bij de keuze van een titel.

Update (28/05): Netflix is de functie nu ook op Android aan het testen. Het kan nog wel even duren vooraleer je de Play Something-knop in jouw account ziet verschijnen.


Origineel artikel (29/04): Zoals verwacht is de videostreamingdienst deze week begonnen met de uitrol van een nieuwe functie, dat heeft het bedrijf zelf bekendgemaakt. Het gaat om Netflix Shuffle met een die de naam ‘Play Something’ heeft gekregen. Daarmee kunnen gebruikers een willekeurige titel van een serie of film opvragen als je niet goed weet wat kijken. Netflix bepaalt die titel op basis van je kijkgedrag in het verleden, opgeslagen films en andere voorkeuren.

Netflix Shuffle

Hoe werkt Netflix Shuffle nu? De nieuwe knop met Play Something zal te zien zijn in het menu links. Dat geldt althans voor de interface op je tv of bijvoorbeeld Apple TV. Ook via de homepage zal Netflix de functie gaan aanbieden. Play Something shuffle zou dan op de tiende rij moeten verschijnen.

Het algoritme van de videostreamingdienst gaat dan aan de slag. Het platform gebruikt alle informatie waar mogelijk om jou leuke titels aan te bieden. Zo kan het zijn dat er een film of serie wordt aangeboden waar je ooit aan begonnen bent maar nooit hebt uitgekeken. Het kunnen ook titels zijn die al een hele tijd in jouw favorietenlijstje zitten of iets totaal nieuw natuurlijk.

Dat de nieuwe tool nu gelanceerd wordt komt niet geheel onverwacht. Het bedrijf werkt al heel lang aan de Shuffle-knop. Al sinds augustus vorig jaar is het videostreamingplatform bezig met tests met een beperkte groep gebruikers die hier gebruik van konden maken. Alleen als de functie voldoende aansloeg zou ze wereldwijd worden uitgerold. Sinds deze week is het dus zover.

Play Something wordt systematisch uitgerold en zal dus waarschijnlijk de komende dagen bij jou verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business