Amazon heeft een nieuwe versie van de Echo en Echo Dot speaker gelanceerd met betere ondersteuning voor lokale media en uitgebreide kennis over België voor Alexa.

Advertentie

Amazon lanceerde de vierde en nieuwste generatie van zijn Echo-smartspeakers in september 2020. Vandaag kondigt Amazon een ‘internationale versie’ aan voor de nieuwste Echo en Echo Dot speaker. Met deze speciale uitgave wil Amazone een heikel punt aanpakken dat verhinderde dat Alexa in België dezelfde populariteit kon genieten dan haar concurrenten Google Assistant en Apple Siri: een lokale touch. Alexa had tot heden veel minder voeling met de Belgische consument dan andere virtuele assistenten.

Als je een ‘Echo International Version’ koopt, dan zal je merken dat Alexa nu veel meer op de hoogte is van de Belgische actualiteit en cultuur. Zo heeft ze gestudeerd wanneer de Belgische nationale feestdag plaatsvindt, wie de koning van België is en volgt ze zelfs onze voetbalcompetitie. Geen nood dus als je dit weekend buiten moet gaan wandelen en daardoor Club Brugge-Anderlecht mist. Je kan via Alexa ook Belgische radiozenders en nieuwsmedia raadplegen.

Amazon Echo, vierde generatie. Image Credit: Amazon

Overzicht nieuwe Alexa-features

Met een reeks nieuwe toepassingen wil Amazon Alexa dichter bij de Belgische consument brengen. Maar er werd ook gesleuteld aan de Spotify-integratie en de multi-room synchronisatie. We zetten het even op een rijtje:

  • Gebruikers kunnen nu naar hun favoriete muziek luisteren met Spotify (zowel de gratis als premium versie) via Alexa. Deze dienst vervoegt andere Amazon Music Unlimited en TuneIn, dat nu ook toegang tot lokale radiozenders verschaft.
  • Klanten kunnen vanaf nu ook podcasts beluisteren die beschikbaar zijn op Spotify door hun account te linken aan de Alexa app en Alexa in het Engels te vragen naar de podcast die ze willen horen.
  • Nieuws van lokale bronnen waaronder VRT, RTBF en RTL zijn nu ook beschikbaar. Klanten hebben ook toegang tot internationale nieuwsbronnen zoals de BBC World Service, Reuters News Briefing, Al Jazeera Briefing en CNN Flash Briefing.
  • Alexa heeft nu ook meer kennis van de nationale voetbalreeksen, vakantiedagen, culturele evenementen, culinair erfgoed, plaatsen, beroemdheden, etc. Je kan Alexa bijvoorbeeld – in het Engels – vragen: “Alexa, who is the King?”, “Alexa, when is the next Belgium Pro League game?”, or “Alexa, when is the Belgian national day?”
  • Multi-room music: je kan nu ook meerdere Echo apparaten met elkaar verbinden en deze synchroniseren zodat ze dezelfde muziek streamen in alle kamers. Gebruik eenvoudigweg de Alexa app om groepen te creëren van twee of meer Echo apparaten en de groepen te benoemen; bijvoorbeeld “downstairs”. Eenmaal de groep aangemaakt, kan je Alexa simpelweg opdragen “Alexa, play classical music downstairs.”

De Nederlande taal is Alexa wel nog niet machtig. Vragen over België zal je in het Engels of het Frans moeten stellen. Amazon stelt de Alexa Skills Kit open voor ontwikkelaars om zelf toepassingen voor de virtuele assistent te bouwen.

Prijzen en beschikbaarheid

De ‘Belgische’ versie van Amazon Echo en Echo Dot kan je exclusief bestellen via de Franse webwinkel van Amazon, die ook levert in België. Prijzen zijn voor deze nieuwe uitgave ongewijzigd gebleven: 99,99 euro voor de Echo en 59,99 euro voor de Echo Dot.