Nieuws

‘Roamingpas’ Proximus vervangt roamingkosten in buitenland

Durf je niet te bellen of sms’en in het buitenland? Proximus introduceert een roamingpas om de roamingkosten buiten de EU te verlagen.

“Een primeur voor de Belgische telecommarkt.” Met die woorden heeft telecomoperator Proximus vandaag de Daily Roaming Pass aangekondigd. Een nieuwe dienst voor klanten die buiten de grenzen van de Europese Unie reizen. Met een roamingpas moeten de tarieven voor bellen en sms’en in het buitenland een stuk duidelijker worden voor klanten, zodat zij bij hun eerstvolgende factuur geen onaangename verrassingen meer krijgen. Vanaf 1 juli kan dit nieuwe abonnement worden aangekocht door zowel particuliere als zakelijke klanten.

Hoe gaat het systeem in zijn werk? De roamingpas wordt per 24 uur aangekocht. Van zodra de klant een telefoongesprek of mobiele datasessie start en/of meer dan twee sms- en mms-berichten verzonden treedt de pas in werking. Klanten krijgen dan een sms om hen te verwittigen dat hun Daily Pass geactiveerd is. Vanaf de pas actief is zal Proximus geen extra kosten meer aanrekenen voor verkeer binnenin het land van bestemming of verkeer van en naar België.

Na 24 uur kan de klant een nieuwe pas aankopen, met een maximum van 10 per maand. Een elfde pas blijft tot het einde van de maand actief. Met de roamingpas blijft de wettelijke grens van 60 euro per maand (exclusief btw) aan mobiel dataverkeer eveneens gelden. Proximus introduceert de dienst omdat uit een survey bleek dat 40% van hun klanten de mobiele diensten niet durft te gebruiken de Europese Unie uit schrik voor (te) hoge roamingkosten.

A- en B-zones

De prijs van de roamingpas zal variëren in functie van je bestemming. Proximus verdeelt de niet-EU landen hiervoor in ‘A-zones’ en ‘B-zones’. Het is eens wat anders dan groene en rode zones. A-zones zijn landen buiten de EU waar nog veel Belgische toeristen heen trekken. Denk aan Zwitserland, de Verenigde Staten en Turkije. Hier kost de Daily Roaming Pass 5,95 euro per dag. De B-zones zijn dan de zeer exotische bestemmingen zoals Senegal, Vietnam en Peru. In de B-landen moet je 11,95 euro per dag betalen. Een ‘kleine groep landen met zeer weinig Belgische bezoekers’, maritieme netwerken en satellietverbindingen vallen buiten het aanbod.

Blijf je dit jaar binnen de Europese Unie, dan hoef je je geen zorgen te maken over roamingkosten. De Europese roamingwet van juni 2017 schafte roamingkosten af voor mobiel verkeer tussen lidstaten. Er ligt al een ontwerp om die afschaffing te verlengen tot minstens 2032.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business