Nieuws

Sony IE lijft Discord binnen voor PlayStation Network

Na een forse investering zet Sony IE de deuren van PlayStation Network open voor Discord-gebruikers. Beide netwerken gaan nauwer samenwerken.

Na het afketsen van de overname door Microsoft hield Discord de voorbije weken een publieke investeringsronde om vers kapitaal op te halen. Één van de grote investeerders van die kapitaalronde blijkt Sony Interactive Entertainment te zijn geweest. Dat maakt Jim Ryan, de grote baas van PlayStation, bekend in een blogpost. “Vanaf het allereerste gesprek met stichters Jason Citron en Stan Vishnevskiy geraakte ik geïnspireerd door hun levenslange liefde voor gamen en onze gedeelde passie om mensen op nieuwe manieren samen te brengen”, verklaart de CEO de zet van Sony IE. Beide bedrijven spreken van een samenwerkingsakkoord; Sony IE neemt het chatplatform voor alle duidelijkheid dus niet over. Hoeveel Sony IE precies pompt in Discord blijft een mysterie.

Wat houdt dat concreet in voor Discord-gebruikers? Sony wil het platform meer integreren in hun PlayStation Network. Die integratie zal een stap verder gaan dan de samenwerking tussen Discord en Microsoft, waarbij Discord-gebruiker enkel kunnen zien wat iemand op Xbox Live aan het spelen is. PlayStation wil het mogelijk maken via PlayStation Network ook te kunnen communiceren met hun Discord-vrienden tijdens het gamen, ook als die op een ander platform aan het spelen zijn. Dat maakt cross-platform communicatie tijdens het gamen een stuk eenvoudiger. De integratie zou werken voor zowel de mobiele als de desktopapp van Discord en moet vanaf begin 2022 volledig op punt staan.

Het is niet duidelijk of beide bedrijven nog op andere manieren met elkaar gaan samenwerken. Discord is enorm populair onder gamers omdat het juist geen onderscheid maakt tussen verschillende platformen. Het chatplatform telt ongeveer 140 miljoen actieve gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business