Nieuws

Overname Discord door Microsoft gaat niet door

De onderhandelingen tussen Discord en Microsoft zijn stopgezet. De chatdienst bereidt zich nu voor op een publieke beursgang.

Microsoft had zijn zinnen gezet op Discord, een chatserver die vooral onder gamers populair is. Daar had de softwaregigant maar liefst 10 tot 12 miljard dollar voor over. Na eerdere berichtgevingen door Wall Street Journal schrijft nu ook Bloomberg dat de onderhandelingen tussen beide partijen zijn stopgezet. Het is onduidelijk waarom de overname uiteindelijk mislukt is. Beide bedrijven willen daarover nog niet communiceren.

Naar de beurs

Vermoedelijk zijn de onderhandelingen spaak gelopen omdat de geruchten al langer rondgaan dat een overname niet in de langetermijnplanning van Discord past. Het bedrijf zou zich volop aan het voorbereiden zijn om als een onafhankelijk bedrijf naar de Wall Street-beurs te trekken. Die beursgang zou de bazen van het bedrijf wel eens veel geld kunnen opleveren. Zoals zoveel chatapplicaties heeft Discord de vruchten geplukt van de coronapandemie. Discord telt 250 miljoen gebruikersaccounts, waarvan er 14 miljoen dagelijks actief zijn. Daarmee doet het platform bijvoorbeeld beter dan Slack dat 10 miljoen dagelijkse gebruikers heeft. Analisten schatten de beurswaarde van het bedrijf op 2 miljard dollar.

Nieuws over een beursgang betekent dat andere gegadigden maar weinig hoop moeten koesteren om te profiteren van Microsofts misser. Twitter leek de voornaamste achtervolger te zijn. Volgens sommige bronnen zou Twitter zelfs meer dan 15 miljard dollar hebben willen bieden.

Microsoft grijpt er opnieuw naast

Een nieuwe tegenvaller voor Microsoft, dat zich tevergeefs in de wereld van sociale media probeert binnen te loodsen. Vorig jaar zag het er lang naar uit dat Microsoft een groot deel van TikTok in handen zou krijgen, maar uiteindelijk liet het Chinese moederbedrijf ByteDance Microsoft staan voor Oracle.

Gelukkig schrikt het Microsoft niet af om overnames te doen. En vaak genoeg zijn die wel succesvol. Zo mocht Microsoft recent nog de overname van Nuance Communications aankondigen, een bedrijf dat AI-spraakoplossingen ontwikkelt voor de medische sector.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business