YouTube

De online videogigant YouTube experimenteert met een overlay op video’s waar gebruikers video’s makkelijker mee kunnen bedienen.

Advertentie

Het beluisteren van muziek via de mobiele app van YouTube wordt binnenkort makkelijker. Dat meldt 9to5Google in een bericht. YouTube, het videoplatform van moederbedrijf Google, test naar verluidt een nieuwe functie waarbij gebruikers bedieningsopties te zien krijgen op het scherm als ze naar muziek luisteren. Hiermee krijgen ze veel meer controle over de video’s die ze bekijken. Het platform wil hiermee meer inzetten op mensen die muziek luisteren via de app.

De bedieningen komen in de vorm van een overlay over en onder de video waar men naar kijkt. YouTube toont een knop waarmee deze overlay kan worden in- en uitgeschakeld. Bij het inschakelen krijg je een onderaan de titel van de video te zien. Daaronder staan knoppen waarmee je de video kan pauzeren, tien seconden terug of verder kan spoelen of een vorig of volgend nummer kan selecteren. Helemaal onderaan kan je de video liken, opslaan of de afspeelsnelheid aanpassen.

Een screenshot van de muziekbediening. Image Credit: 9to5Google

Premium-bediening

Voorlopig lijkt het wel dat de bijkomende muziekbediening een ‘premium’-functie wordt. Enkel betalende gebruikers zullen er dus mee aan de slag kunnen. De muziekbediening zou naar verluidt slechts beschikbaar zijn voor een beperkt aantal gebruikers. De functie verscheen tevens enkel op iOS en nog niet op Android.

Eind 2020 trok Google de stekker uit zijn Google Music-dienst. Als alternatief bood het gebruikers wel YouTube Music aan. Gebruikers konden hun gegevens en afspeellijsten overzetten naar de nieuwe dienst. Het wordt dan ook interessant om te zien wat de impact wordt van deze toevoeging op het aantal gebruikers van YouTube Music. Wanneer de functie live gaat, is nog niet bekend.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here