Nieuws

Amerikaanse ministers van Justitie willen geen Instagram Kids

WhatsApp, Instagram, Facebook Homescreen
© iStock / Stockcam
De ministers van Justitie van 44 Amerikaanse staten doen een oproep aan Facebook om niet verder te gaan met een Instagram voor kinderen.

In een open brief deden ze een oproep aan Facebook en zijn oprichter Mark Zuckerberg om de verdere ontwikkeling van een Instagram gericht op kinderen stop te zetten. Dat stelt techsite The Verge in een bericht. Deze versie van Instagram zou enkel toegankelijk zijn voor kinderen onder de 13 jaar. Dankzij de ondersteuning van meer dan 44 attorneys general op statelijk niveau lijkt het wel dat de meerderheid van de staten aan boord is voor de beperking.

Met dit bericht hopen ze het socialemediaplatform te beletten met het project verder te gaan. Volgens hen is het hoofddoel de bescherming van de kinderen: “Het gebruik van sociale media kan schadelijk zijn voor de gezondheid en het welzijn van kinderen, die niet in staat zijn om zich doorheen de uitdagingen van een sociale media account te navigeren”, zo stelt de brief. “Bovendien is Facebook er historisch in gefaald om de welvaart van kinderen te beschermen op zijn platformen. De ministers van Justitie willen onze jongste burgers beschermen en de plannen van Facebook om een platform te maken waar kinderen onder de 13 jaar oud worden aangemoedigd om online content te doelen druisen daar tegenin.”

Instagram Kids

Eind maart 2021 kondigde de socialemediareus Facebook aan te werken aan Instagram Kids. Het doel hiervan is om een platform op te stellen voor kinderen zonder advertenties of tracking. Ook zouden ouderen geweerd worden, waardoor het volledig veilig moet zijn voor de jonge gebruikers. Het zou tevens ouders veel controle geven over de app, zodat ze weten waar hun kinderen zich mee bezig houden.

De juridische organen in de Verenigde Staten lijken vooralsnog niet opgezet met de komst van het nieuwe platform voor kinderen. De brief zelf heeft geen wettelijke repercussies, maar toont wel de proactiviteit van de ministers van Justitie. Of Facebook de ontwikkeling ook daadwerkelijk zal stopzetten, wordt afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business