Windows 10 May 2021 update

De May 2021 update voor Windows 10 staat klaar in de wachtrij. Heel wat nieuwigheden en Windows 10X werd officieel begraven.

Advertentie

Sinds gisteren is Microsoft begonnen aan de uitrol van de May 2021 update. Daarbij lijkt het bedrijf meer dan ooit de focus te hebben gelegd bij beveiliging, controle vanop afstand en een heleboel oplossingen om de kwaliteit van Windows 10 te verbeteren. John Cable, VP Program Management voor Windows 10, liet weten dat er heel goed geluisterd werd naar de feedback van de Insider community en andere gebruikers. Op basis daarvan zijn ook heel wat nieuwe functies toegevoegd.

  • Lees ook onze TechTip: Windows 10 personaliseren doe je zo.

Wat is er nieuw in Windows 10?

De Windows-10 update van mei 2021 brengt verschillende welgekomen nieuwigheden. Zo zal het voortaan mogelijk zijn om een externe camera ook te gebruiken als standaardapparaat om in te loggen met Windows Hello. Daarvoor heb je natuurlijk wel een externe camera nodig die compatibel is met Windows Hello.

Nieuw in de mei-update is een verbeterde Defender Application Guard. Het systeem zal nu toestaan om sneller bestanden en apps te openen terwijl Defender op de achtergrond alles controleert. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld te voorkomen dat je als gebruiker per ongeluk onbetrouwbare Office-documenten kan openen.

Windows 10X komt er niet

Zoals we eerder deze maand schreven werd het duidelijk dat Microsoft Windows 10X tijdelijk in de koelkast had geschoven. Uit de laatste blog geeft John Cable aan dat 10X voorgoed werd afgevoerd. Het bedrijf heeft wel jaren geld en ontwikkeling in het systeem gestoken, die energie zal niet verloren zijn want Microsoft gaat heel veel tools en technologie uit 10X overzetten naar Windows 10. Sommige functies zijn zelfs al beschikbaar via het Insider-programma. Op die manier zal 10X toch een beetje tot leven komen.

Wat dit nieuws betekent voor de toekomst van bijvoorbeeld de Surface Duo is onbekend. Vermoedelijk zal de gigant het huidige besturingssysteem inzetten op het mobiele apparaat met twee displays.

Hoe installeer je de Windows 10-update?

Ga naar Instellingen > Update en beveiliging > Windows Update > Controleer op updates. De kans is groot dat de mei-update al klaar staat voor download en installatie.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here