Nieuws

Microsoft zet ontwikkeling Windows 10X in de koelkast

Windows 10X Emulator
Wat met Windows 10X? Image Credit: The Verge
Het lijkt erop dat Windows 10X niet voor meteen is. De lancering werd al uitgesteld en het project lijkt nu zelfs te zijn stopgezet.

Microsoft werkt niet langer aan zijn tegenhanger van Chrome OS. Windows 10X werd in 2019 samen met de Surface Neo voor het eerst aan de wereld gepresenteerd. De techgigant toonde zo de toekomst van het bedrijf en de innovatie waar het aan werkte. 10X moest het bedrijf naar een mobiele toekomst garanderen maar 2 jaar later hebben we nog steeds geen afgewerkt product gezien. Nu blijkt ook dat Microsoft de ontwikkeling van Windows 10X in de koelkast heeft gezet. Het is nog onduidelijk of dat permanent is.

Windows 10X

We gaan even terug naar februari vorig jaar. De techgigant toont voor het eerst sinds de lancering een bijna volledige preview van Windows 10X. Het mobiele OS werd met veel enthousiasme onthaald maar daarna werd het stil. In april vorig jaar liet Microsoft dan weten dat de officiële lancering van de langverwachte Surface Neo (mét 10X) werd uitgesteld. “Het zou niet meer voor 2020 zijn.” Niet veel later kwam het nieuws naar buiten dat Microsoft zijn 10X mogelijk eerst voor reguliere laptops zou uitbrengen en pas later voor hardware met twee displays.

Het laatste nieuws rond Windows 10X brengt ons naar oktober 2020. Het bedrijf schreef toen dat de software pas midden 2021 officieel het daglicht zou zien maar of dat er ooit van zal komen lijkt nu heel onwaarschijnlijk.

Nieuwe lay-out

Heeft het te maken met de nieuwe lay-out voor Windows 10? De techgigant werkt namelijk al maanden aan een visuele vernieuwing voor zijn besturingssysteem. Iconen worden aangepast, nieuwe menu’s toegevoegd en ook de Sun Valley update belooft veel nieuwigheden. Mogelijk steekt Microsoft nu liever zijn energie in dit project of is het de bedoeling om onderdelen uit 10X toch eerst te voorzien voor laptops om ze dan af te werken voor bijvoorbeeld de Surface Neo.

Je hoeft er in ieder geval niet op te wachten, tenzij het bedrijf ons zal verrassen op zijn Build event eind mei.

mobielontspanningsliderwindows 10x

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN