Nieuws

Windows 10X komt pas midden 2021

Windows 10X Emulator
Wat met Windows 10X? Image Credit: The Verge
Dat Windows 10X niet voor morgen was wisten we al. Nu zou het nieuwe OS volgens bronnen ook pas in de tweede helft van 2021 beschikbaar zijn.

Wie al een tijdje zit te wachten op de officiële launch van Windows 10X zal nog even geduld moeten hebben. Volgens Windows Latest kan het nog minstens tot mei 2021 duren vooraleer Windows 10X beschikbaar zal zijn. De website claimt ook dat het nieuwe besturingssysteem van Microsoft in het begin alleen beschikbaar zal zijn voor apparaten met één display.

Windows 10X

Windows 10X werd in eerste instantie ontwikkeld. Tegen 2022 zouden ook de eerste apparaten met twee displays beschikbaar moeten zijn. Dat betekent dus ook dat de – al gelanceerde – Microsoft Surface Neo pas dan beschikbaar zal zijn. De Neo werd in oktober 2019 gelanceerd met de belofte eind dit jaar beschikbaar te zijn. Die plannen heeft Microsoft nu gewijzigd. Waarom is niet duidelijk.

Het nieuws van Windows Latest is doorgaans heel betrouwbaar. De bronnen bevestigen daarmee ook waarom Microsoft ervoor kiest om de update naar 10X uit te stellen naar de tweede helft van 2021.

Laptops

Dat de nieuwe versie van het OS eerst naar laptops zou komen is al langer geweten. In mei liet Panos Pany, hoofd van de Windows-afdeling, al weten dat 10X werd ontwikkeld om flexibel te zijn. Daarmee bedoelde hij dat het OS op zoveel mogelijk apparaten beschikbaar moet zijn. Zowel voor mobiele toestellen als pc’s. Bekijk het een beetje als de steeds groter wordende integratie tussen macOS, iOS en iPadOS met Project Catalyst van Apple.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business