Nieuws

Deezer troeft Spotify af in offline luisteren op Apple Watch

Deezer op Apple Watch 6
Deezer heeft Spotify de loef afgestoken op Apple Watch. Zijn nieuwe app laat je toe om ook zonder internetverbinding verder te luisteren.

De muziekstreamingdienst kondigde zijn nieuwe app aan op zijn blog. Deezer-gebruikers met een Apple Watch 6 (oudere modellen ondersteunen de feature niet) mogen zich dus in de handen wrijven. Tot nog toe was het alleen mogelijk om via de basis playbackbediening Deezer te gebruiken met een gekoppelde iPhone. Betalende Deezer-leden kunnen nu hun favoriete tunes offline laten downloaden, zodat die ook in een internetloze omgeving af te spelen zijn, zonder iPhone. 

Offline naar muziek luisteren via een Apple Watch kon al met Apples eigen Music-dienst en Pandora. Spotify dreigt wat dat betreft dus een beetje achterop te hinken. De Zweedse streamingservice voegde recent nog de mogelijkheid toe om muziek van je Apple Watch te streamen, zonder koppeling met een iPhone. Het verschil is dat je daarbij wel nog altijd een mobiele of wifi-verbinding nodig hebt.  

Deezer-playlists downloaden 

Abonnees kunnen naast de playlists van Deezer zelf ook hun eigen afspeellijsten laten downloaden, zodat we overal beschikbaar zijn via hun Apple Watch. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je voldoende opslagruimte voorziet voor je muziek. 

Het lijkt er sterk op dat Deezer zijn voet naast die van de concurrentie wil blijven kunnen zetten, ondanks dat het marktaandeel maar een fractie is van dat van Spotify. Onlangs bracht de streamingdienst een upgrade uit voor integratie met de Apple HomePod-smartspeakers, die eerder deze maand verschenen. Deezer bedienen kan volledig via Siri, iets wat bij Spotify nog niet mogelijk is. 

Ondertussen liet Google weten dat Spotify-gebruikers binnenkort hun muziek zullen kunnen downloaden naar smartwatches met Wear OS. Waarom iOS-gebruikers dan nog geen vooruitzicht hebben, blijft een beetje vreemd.

Lees ook: Google en Samsung maken samen Wear, nieuw OS voor smartwatch

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business