Nieuws

Citymesh gaat concurreren met Telenet, Proximus en Orange

Citymesh concurrentie
België krijgt er een vierde telecomspeler bij: Citymesh stelt zich in samenwerking met Cegeka kandidaat. Ook 5G staat op de planning.

De Belgische telecomoperator Citymesh stelt zich kandidaat als volledige vierde operator. Het bedrijf wil daarvoor het volledige spectrumpakket en consumentendiensten aanbieden. Na de samenwerking met Proximus zal het bedrijf dus zelf gaan concurreren in de Belgische telecommarkt.

Citymesh stelt zich kandidaat

Na de krachtenbundeling werd al snel duidelijk dat hun ambities elkaar versterkten. Samen streven ze ernaar om de vierde telecomoperator voor de zakelijke markt te worden. Waarom zouden Cegeka en Citymesh zich echter niet op de consumentenmarkt wagen als ze toch al die expertise in huis hebben? 

Citymesh meldt dat het zich officieel kandidaat stelt als vierde volwaardige nationale telecomspeler. Dat zou een investering van om en bij 100 miljoen euro vergen. “We hadden als Citymesh al jaren de ambitie om de vierde telecomoperator te worden”, zegt CEO Mitch De Geest. “De puzzelstukken vallen nu in elkaar, we hebben nationaal 4G- en 5G-spectrum, een duidelijke visie en samen met Cegeka een sterk en compleet aanbod om de telecommarkt in België door elkaar te schudden.”

Dat de scheidingslijn B2B en B2C telecom vervaagt, sterkt de bedrijven in hun beslissing. “Als je een mobiel privaat netwerk voor een containerterminal of ziekenhuis opzet, is dat een duidelijk een privaat netwerk”, zegt De Geest. Maar Citymesh wil ook netwerken voor steden uitbouwen. “Een netwerk waar politiemensen, zorgpersoneel of ambtenaren gebruik van maken is publiek.”

Volledig spectrum

Indien Citymesh het volledige spectrumpakket in handen krijgt, zal dit het bedrijf toegang geven tot 700MHz, 900MHz, 1400MHz, 1800MHz en 2000MHz spectrum. Dat komt bovenop hun bestaande 2600MHz en 3500MHz spectrum. Slagen Cegeka en Citymesh hierin, beschikken ze over evenveel capaciteit als een Proximus.

Volgende week dinsdag staat de 5G-veiling op de agenda van het Overlegcomité. Dat had aan federaal minister van Telecom Petra De Sutter een studie aangevraagd over de impact van de mogelijke intrede van een vierde telecomspeler. De telecomwaakhond BIPT finaliseerde een update van zijn studie in 2018. De conclusies liggen in lijn met de vorige versie: een vierde telecomspeler kan de prijzen voor mobiel internet doen dalen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business