Google Nest Hub

De eerste generatie Google Nest Hub uit 2018 krijgt als eerste de update naar Fuchsia OS. Het nieuwe OS moet onder de motorkap verbetering brengen.

Advertentie

In de komende maanden zal Google al zijn smarthome apparaten overzetten naar Fuchsia OS. Daarmee komt er een einde aan Cast OS. Sinds deze week is Google alvast begonnen aan de uitrol van Fuchsia OS voor de Nest Hub uit 2018. Als gebruiker zal je maar weinig merken van deze verandering. Fuchsia OS zal echter niets wijzigen aan de gebruikersinterface van de Nest Hub, dat schrijft 9to5Google vandaag.

Google Fuchsia OS

Wat doet het nieuwe besturingssysteem dan wel? Met het OS wil Google zijn smarthome apparaten optimaliseren. Met efficiëntere software zou alles vlotter moeten gaan. Of dat in werkelijkheid ook zo zal zijn weten we natuurlijk nog niet. De zoekmachinegigant deelt weinig of geen details over de prestaties van het nieuwe besturingssysteem.

De software is al enkele jaren in ontwikkeling en heeft als doel om alle Google-apparaten in de toekomst beter te voorzien van beveiligingsupdates, algemene updates en ook prestaties. De zoekmachinegigant heeft de software gebouwd rond de eigen Zircon-kernel waarmee het dus afstapt van Linux.

Zoals gezegd is het ongeweten wat de effecten van Fuchsia zijn op de snelheid van de interface. Daarvoor zullen we de eerste ervaringen moeten afwachten. De update zal automatisch worden uitgevoerd op je Google Nest Hub in de komende weken. Via het Instellingenwieltje > Firmwareversie van Cast kan je zien welke versie jij hebt.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here