google nest hub
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • knap design
  • eenvoudige installatie
CON
  • audiokwaliteit niet top

De nieuwe Google Nest Mini en Google Nest Hub zijn elk nuttige toevoegingen aan je smart home. Wij gingen met beide producten aan de slag in een slim én een “dom” huis

Advertentie

In oktober van 2019 organiseerde Google zijn jaarlijkse hardware-event: Made By Google. Op deze mooie ochtend in New York werd de officiële datum voor Google Stadia onthuld, kregen we beelden van nieuwe Pixel Buds te zien en komt er een nieuwe Pixelbook Go op de markt. Maar ook de Pixel 4 en een heleboel Google Nest nieuwigheden zagen het levenslicht. Met veel trots stelde Google zijn nieuwe Nest Mini en Nest Hub voor die heel wat nieuwigheden aan boord hebben gekregen. Hoe wij de twee nieuwe smart speakers ervaarden? Dat lees je in deze review.

Google Nest Mini

Klein maar fijn. Dat is de Google Nest Mini. Het kleine slimme speakertje van Google heeft dit jaar een update gekregen. Wat is er nu veranderd aan de Nest Mini? Eerst en vooral is de geluidskwaliteit een stuk beter. Google zelf liet weten dat voornamelijk de bass sterker was geworden en dat merk je wel, de kwaliteit is uiteraard niet premium, maar wel genoeg voor zo’n kleine speaker. Ik raad je niet aan om hem als je vaste speaker te gebruiken, maar om af en toe eens wat nummers af te spelen op de achtergrond kan voor de Google Nest Mini zeker geen kwaad.

De grote kracht van de Nest Mini is voornamelijk het feit dat je heel wat commando’s kan geven zonder dat je daar een display voor nodig hebt. Met behulp van Google Assistant schakel je Spotify, Netflix, Philips Hue, Calendar, Duo of YouTube Music in. Een simpele Hey of Ok, Google volstaat om de Mini in actie te doen schieten. Wil je bijvoorbeeld de reistijd naar je werk of thuis te weten komen? Simpele vraag aan de Mini en je bent vertrokken.

Ook het instellen van de Nest Mini is een fluitje van een cent. Je plugt de speaker in, opent de Google Home-app en je bent vertrokken. Vanuit de applicatie kan je de Nest Mini installeren en verbinden in je WiFi-netwerk. Je kiest een kamer, een naam en zelfs de sterkte van je geluid. Plug & Play!

Nest Mini: 59 euro_www.google.be

+ mooi, goedkoop, acceptabele geluidskwaliteit

– opladen via usb onmogelijk

Google Nest

Google Nest Hub: Alles binnen handbereik

De Google Home Hub is in feite niets meer dan een Google Nest Mini met een schermpje eraan geplakt. We kunnen je alvast zeggen dat je hem niet moet kopen als je beter geluid wilt dan bij de Nest Mini, want op dat vlak zijn hun prestaties gelijkaardig. De Google Nest Hub komt het meeste tot zijn recht in een huishouden waar enkele smart home-apparaten met Google Home-integratie aanwezig zijn.

In ons geval waren dat een paar slimme lampen van Philips Hue, een slim stopcontact met een staanlamp, een slim slot en een beveiligingscamera. Al deze apparaten waren al geïntegreerd in de Google Home app op onze smartphone en nadat we onze Google-account gekoppeld hadden aan de Nest Hub, wist hij meteen welke toestellen we hadden. Met een snelle veeg van boven naar beneden konden we in het snelmenu de icoontjes zien van de lampen, de camera en het slot.

Als we aan Google vroegen om het licht aan te doen, werd meteen een menu geopend met de ingeschakelde lamp waar we dan snel de helderheid en de kleur konden aanpassen. De Google Nest Hub heeft weliswaar geen ingebouwde camera, dus als je bij het handjevol mensen hoort dat Google Duo gebruikt voor videogesprekken, dan zal dit slimme display je teleurstellen. Het kan wel de videofeed van je beveiligingscamera én YouTube-video’s afspelen op commando. Als we vroegen om een recept voor pannenkoeken op YouTube, dan toverde Google in een handomdraai een video van een kookkanaal tevoorschijn. Als we vroegen om een recept zonder video dan kregen we een handig stap-voor-stap overzicht dat voorgelezen werd door Google Assistant.

We raden je dan weer niet aan om volledig films te kijken op de Google Nest Hub. Het schermpje is met zijn formaat van 7 inch niet veel groter dan de gemiddelde smartphone van vandaag en heeft slechts een HD-resolutie. In de praktijk vonden we dat HD-display niet heel storend, aangezien het niet de bedoeling is dat je volledige vlogs van een halfuurtje op het display gaat kijken. De automatische helderheid van het display is tot slot geweldig. Als de Google Nest Hub in slaapstand staat, dan laat hij een klok zien. In dat geval kan het display in een volledig donkere kamer zodanig gedimd worden dat hij geen storend licht afgeeft en je nachtrust niet verstoort.

De meerwaarde van het display was voor ons enorm duidelijk. Als we geen zin hadden om een specifiek commando aan Google te geven om het licht in een bepaald helderheid/kleur in te stellen, konden we dat nu gewoon zelf doen door een paar keer te swipen. In een huishouden zonder smart home-apparaten kan de Google Nest Hub nog steeds zijn nut hebben, maar in een smart home straalt hij echt. Wij kunnen ons inmiddels geen smart home meer inbeelden zonder Nest Hub.

Nest Hub: 129 euro_www.google.be

+ Eenvoudig in gebruik, Automatische integratie met smart home-apparaten

Speaker is niet fantastisch, slechts HD-resolutie

Advertentie