Dyson lanceert V15 Detect met laserdetectietechnologie om onzichtbaar stof in huis te onthullen

Dyson V15 Detect
De nieuwe Dyson V15 Detect zou microscopisch klein stof detecteren, verwijderen, dimensioneren en tellen voor een grondigere reiniging.

Met de V15 Detect wil Dyson weer een properder huis aan klanten bieden. Ontworpen om onzichtbaar stof van slechts 0.01 mm zichtbaar te maken. Met een akoestische piëzo-sensor die trillingen omzet in elektrische signalen en precies de grootte en het aantal opgezogen deeltjes weergeeft op het LCD-scherm. Met deze nieuwe technologie wil Dyson de stofzuiger ‘herdefiniëren’.

De nieuwe stofzuiger is ontwikkeld door een team van 370 ingenieurs wereldwijd en maakt gebruik van een Dyson Hyperdymium-motor. Die kevert tot 230 watt aan zuigkracht waarbij de V15 Detect Absolute zelfs 240 watt aan zuigkracht produceert. Daarnaast vangt het 99,99% van de stofdeeltjes op tot 0,3 micron voor de krachtigste grondige reiniging. Deze machines maken deel uit van een geheel nieuwe reeks Dyson – voor een schoner huis – in een tijd waarin 60% van de mensen meer dan ooit aan het schoonmaken is.

Ontdek vuil met een laser

Dyson heeft laserstoftechnologie ontwikkeld om men ervan te verzekeren dat het huis grondig is gereinigd. Laser stofdetectie onthult de deeltjes die normaliter niet zichtbaar zijn met een nauwkeurig geïntegreerde laser. De ingenieurs van Dyson integreerden een groene laserdiode – gekozen vanwege zijn vermogen om het beste contrast te bieden – in het Slim Fluffy-stofzuigerhoofd, door deze precies in een hoek van 1.5 graden, 7.3 mm boven de grond te positioneren. Dit betekent dat verborgen stof op het vloeroppervlak dat anders onzichtbaar is voor het blote oog, kan worden gezien en verwijderd.

Welke deeltjes zitten in jouw vuil?

Hoe werkt dit precies? In de stofzuiger is een akoestische piëzo-sensor geïntegreerd. Koolstofvezeldraden in het stofzuigerhoofd nemen microscopisch kleine deeltjes op die tot 15.000 keer per seconde worden gemeten en geteld. Het stof komt het vacuüm binnen en raakt de akoestische piëzo-sensor in het stofreservoir, waarbij de kleine trillingen worden omgezet in elektrische signalen. De stofgrootte en -hoeveelheid worden weergegeven op het ingebouwde LCD-scherm, zodat de gebruiker kan zien hoeveel stof de stofzuiger heeft verwijderd, evenals de verschillende deeltjesgroottes en wetenschappelijk bewijs kan leveren van een grondige reiniging.

De stofzuiger is zo ontworpen dat het automatisch de zuigkracht verhoogt wanneer het een grote hoeveelheid stof tegenkomt. Dit gebeurt in de automatische modus, wanneer de piëzo-sensor hoge concentraties stof detecteert en de reactieve zuigkracht wordt geactiveerd om het vermogen automatisch te verhogen. Wanneer de stofniveaus normaliseren, wordt de zuigkracht teruggebracht tot het vorige niveau.

De sensor toont welke deeltjes in je huisvuil zitten.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe V15 Detect is vanaf vandaag te koop voor 699 euro. TechPulse gaat binnenkort aan de slag met dit nieuwe model. De review lees je dan hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business