windows

Is er een nieuwe versie van Windows op komst? De CEO van Microsoft heeft grote veranderingen aangekondigd voor het besturingssysteem.

Advertentie

Satya Nadella, die in 2014 Steve Ballmer opvolgde als CEO van Microsoft, klom gisterenavond op het podium voor de openingskeynote van Build 2021. Wat wij vooral hebben onthouden van de keynote is het nieuws over een nieuwe generatie van het besturingssysteem Windows. De metamorfose van Windows 10 is al langer aan de gang: in februari 2020 verfriste Microsoft het ontwerp van de app-icoontjes. Nu spreekt Microsoft wel van een ‘nieuwe generatie’ en niet langer over Windows 10. Loopt het tijdperk van Windows 10 stilaan op zijn einde? “We willen nieuwe mogelijkheden creëren voor ontwikkelaars om applicaties te ontwikkelen en er meer inkomsten uit te halen”, aldus Nadella.

Veel meer weten we voorlopig niet over de nieuwe generatie van Windows en tijdens de conferentie Build 2021 zullen we ook niet veel meer te weten komen. Windows zal zeer waarschijnlijk een nieuwe interface krijgen (met codenaam Sun Valley), maar Nadella lijkt vooral te willen hinten naar een nieuwe werkwijze voor de Windows Store. Daarbij wil Microsoft mogelijk ontwikkelaars in staat stellen hun applicaties aan gebruikers aan te bieden zonder commissie te vragen. Ergens in de komende weken zal Microsoft met meer informatie komen over de toekomst van Windows. We zijn alvast benieuwd wat we mogen verwachten. Vorige week liet Microsoft al weten dat Windows 10X niet meer zal uitgerold worden. Een teken aan de wand?

Nieuwe ontwikkelaarsfeatures voor Teams, Outlook en Search

Tijdens Build 2021 krijgt Microsoft Office 365 uiteraard ook de nodige aandacht. Microsoft kondigde enkele nieuwe features aan voor de bekende toepassingen Teams, Outlook en Search. Deze nieuwe features zijn gericht op softwareontwikkelaars. Het gaat om API tools die hen in staat stellen om nieuwe oplossingen te bouwen in de applicaties. Enkele opties zijn het kunnen delen van tabellen via chat in Teams, het bouwen van nieuwe achtergronden voor Together Mode en een vlottere integratie van Azure-functies. Voor Microsoft Outlook springt een integratie met Teams in het oog waarbij je documenten uit Teams als bijlage aan een mail kan toevoegen.

windows 10 outlook
Image credit: Microsoft

Wat zou jij willen zien in een nieuwe versie van Windows? Laat je de fantasie de vrije loop in de reacties.


Update (15u18): In het artikel stond dat Satya Nadella Bill Gates opvolgde als CEO van Microsoft. Dit moet Steve Ballmer zijn, die de positie van 2000 tot 2014 bekleedde. De fout is aangepast.

Advertentie

3 REACTIES

  1. Voor Microsoft Outlook springt een integratie met Teams UIT het oog waarbij je documenten uit Teams als bijlage aan een mail kan toevoegen.

    Je kan wel iets UIT het oog verliezen, maar dat iets kan ook IN het oog springen. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here