watchOS 8 maakt Apple Watch minder afhankelijk

Na de Worldwide Developers Conference zal de Apple Watch mogelijk niet meer zo afhankelijk zijn van je iPhone. Er zijn native apps onderweg.


MacRumors schrijft dat ontwikkelaar Khaos Tian informatie heeft gevonden die daarop wijst. Data uit een App Store-profiel verwijst naar nog onaangekondigde native versies van de Contacts- en Tips-apps die we kennen vanop andere Apple-toestellen. Hoewel er buiten die vermeldingen nog geen tastbare bewijzen zijn, lijkt het er dus sterk op dat watchOS 8 de Apple Watch zelfstandiger zal maken. Je contactpersonen doorzoeken en beheren of de hulpfunctie raadplegen kan straks wellicht rechtstreeks vanop je Apple Watch. 

‘Mind’-app voor watchOS 8? 

In de profieldata staat een verwijzing naar een ‘Mind’-app. Wellicht gaat het om een compleet nieuwe toepassing, want die app zagen we nog nooit eerder op een Apple-toestel verschijnen. Het blijft voorlopig raden naar de inhoud ervan, al lijkt het een programma voor mindfulness en geestelijke gezondheid te gaan worden. Dat zou helemaal passen in Apples recente focus op gezondheid. Bloomberg berichtte eerder al dat de Apple Watch meer geavanceerde tracking voor gezondheid zou krijgen, al is daar nog niets over geweten.

Dat Apple zijn smarthorloges zelfstandiger wil laten werken, is een logische evolutie. WatchOS 7 deed al een flinke stap in die richting, met Family Setup. Die laat kinderen toe om een Apple Watch te gebruiken, terwijl dat verbonden is met de iPhone van een ouder. WatchOS 8 zal de navelstreng met de iPhone nog niet doorknippen. Wellicht zal Apple het wel toelaten om je smartphone wat vaker aan te kant te laten liggen. Deze week vernemen we ongetwijfeld meer tijdens de WWDC.