Nieuws

WWDC 2021 vooruitblik: 5 verwachtingen

WWDC 2021 iOS 15
WWDC 2021 staat voor de deur. Afspraak maandagavond 7 juni 2021 op TechPulse.be om de meest recente aankondigingen te volgen.

Maandag gaat Apples jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC van start. Dat betekent dat we zoals vanouds maandag 7 juni 2021 om 19 uur weer allemaal klaarzitten voor de grootste aankondigingen van dit jaar. Wat staat er allemaal op het menu en wat zijn onze verwachtingen? TechPulse doet een vooruitblik naar één van de belangrijkste Apple events van het jaar.

Hoe volg je WWDC 2021?

Wie maandagavond graag een graantje meepikt van Apple’s aankondigingen kan dat doen via de livestream op YouTube, Apple TV, via je iPhone of iPad of de website van Apple. Of tune in op TechPulse.be en wij vatten alle nieuwigheden samen zodat je meteen weer mee bent!

Tip: stel een herinnering in op YouTube.

Verwachting 1: iOS 15

Op zich niets nieuw onder de zon. De geruchten rond het nieuwe mobiele OS gonzen al een tijdje. Naar verwachting zullen we nog meer keuze krijgen wat we met widgets zullen doen en wordt ook iMessage vernieuwd. Er zijn ook sterke vermoedens dat Apple in iOS 15 een volwaardige paswoordmanager zal lanceren op basis van de bestaande iCloud-sleutelhanger. Dat zou normaal iets voor iOS 14 geweest zijn maar helaas zweeg Tim Cook daarover in alle talen. Naar verwachting zullen met het nieuwe besturingssysteem de iPhone 6S en eerste generatie SE nu uit de boot vallen. Op zich niet opvallend als je weet dat de 6S en SE in 2015 gelanceerd werden.

Verwachting 2: iPadOS 15

Uiteraard zal deze aankondiging in lijn liggen met iOS 15. We hopen vooral op een stevige makeover waarbij Apple geluisterd heeft naar iPadOS-gebruikers van het eerste uur. De iPad is vandaag al een echte productiviteitskoning, maar het kan echt nog wel beter. Krijgen we bijvoorbeeld eindelijk gebruikersprofielen op iOS en iPadOS? Hier lees je wat we voornamelijk missen en willen zien in iPadOS 15.

iOS 15 concept. Bron: 9to5mac

Verwachting 3: tvOS 15

Apple heeft dit jaar – geheel onverwacht – een nieuwe Apple TV uitgebracht. Het uiterlijk van de mediabox blijft dezelfde, vooral de interne hardware heeft een flinke update gekregen. Toch blijft het systeem een beetje onvoorspelbaar. Wat is de techgigant nu echt van plan met Apple TV in de toekomst? Zeker nu de Apple TV-app ook naar Android TV en dergelijke is uitgerold. De geruchten voorspellen dat tvOS 15 een nieuwe en verfrissende lay-out zal krijgen waarbij je onder andere ouderlijk toezicht zal kunnen inschakelen en de schermtijd-app van iOS/iPadOS ook naar de mediabox zou komen.

Verwachting 4: macOS 12

Met de komst van macOS Big Sur (11) werd er eindelijk afgestapt van de 10.//-regeling. Het nieuwe macOS zal zeer waarschijnlijk macOS 12 gaan heten. Een specifieke naam is nog niet gelekt maar de nummering stond hier en daar al te lezen in vacatures en codes. Naar verwachting zal Apple het gat tussen macOS en iPadOS nog meer dichten en zullen apps als Wining en Siri shortcuts verbeterd worden en de overstap maken. De update zal in ieder geval minder groot zijn dan vorig jaar en de techgigant zal vermoedelijk onder de motorkap heel wat wijzigingen doorvoeren.

Verwachting 5: watchOS 8

Ja hoor, we zitten al aan de 8e generatie van het besturingssysteem voor Apple Watch. De smartwatch is enorm populair geworden wat betekent dat de techgigant nu ieder jaar een nieuwe update van watchOS uitbrengt. Eén van de grootste wensen uit de community is de komst van meer wijzerplaten. Zo zouden ontwikkelaars – net zoals bij bijvoorbeeld Fitbit – eigen wijzerplaten moeten kunnen ontwikkelen voor gebruikers.

Extra’s: lancering homeOS en een nieuwe MacBook Pro?

De verwijzingen naar homeOS worden steeds groter. Zo ging Apple op zoek naar medewerkers om mee het nieuwe besturingsysteem uit te bouwen. Volgens de omschrijving moet homeOS een centraal besturingssyteem worden voor alle nieuwe smarthome-apparaten van Apple. Concrete aanwijzingen zijn er niet, maar er wordt wel verwacht dat we tijdens WWDC al iets te zien krijgen van homeOS.

Een tweede leuke extra kan de komst van een nieuwe MacBook Pro zijn. De geruchten spreken van een 14 inch- en 16 inch-model. De nieuwe MacBook Pro zou ook terug voorzien zijn van een MagSafelader, een SD-kaartlezer, een HDMI-poort en mini-LED display zoals in de nieuwe iPad Pro 2021.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business