Gadgets van de maand: juni 2021

Gadgets van de maand
De redactie van TechPulse richt de aandacht op enkele van hun favoriete gadgets en apps. Dit is de selectie voor juni 2021.

TechPulse gadgets van de maand

Ook gadgets tegengekomen die we zeker niet mogen missen? Laat het ons weten via redactie@bluepixlmedia.com.

8bitdo M30 draadloze controller 

We starten onze gadgets van de maand met 8bitdo. Wie in een nostalgische bui snel aan de slag wil met een (Super) Nintendo Entertainment System-game of een Sega-titel, kan altijd rekenen op 8bitdo. Het bedrijfje staat er intussen om bekend gamepads van hoge kwaliteit af te leveren, zonder daarbij te ver af te wijken van de originele feel. Sprong ons recent in het oog: de M30 die zijn inspiratie haalt bij de legendarische Sega Genesis. Zoals we van 8bitdo gewend zijn, is hét argument om een controller in huis te halen de compatibiliteit met zowat alle moderne platformen. Je kan de M30 zelfs vlotjes verbinden met je Nintendo Switch om parels uit het verleden extra cachet te geven.

Althans, wanneer je als purist vrede kan nemen met een draadloze retrocontroller. De versies met sneller 2.4 Ghz-bluetooth elimineren de vertraging grotendeels. De gamepad is vlotjes te verbinden voor retrogamesessies op je Windows-pc (Steam wordt ook ondersteund), MacBook, of zelfs je Android-telefoon. Met een handige schuifschakelaar wissel je tussen X-input, D-input, Mac- of Nintendo Switch-modus. De M30 is een superleuk gadget voor wie even aan de realiteit wil ontsnappen door zijn jeugdherinneringen in te duiken.

Prijs: 30 euro

Lees ook: Review van de Nacon Pro Compact controller

De jaren 90 hebben gebeld. Ze willen hun controller terug.

Panasonic Ergofit-oortjes 

Soms heb je gewoon een paar oortjes nodig waar je mee kan klussen of sporten, zonder al te voorzichtig te moeten zijn. Met een prijskaartje van amper 15 euro, lijken Panasonics Ergofit HJE125-oortjes een goede optie. Deze mogen niet ontbreken in je doos met gadgets. Daarmee willen we zeker niet gezegd hebben dat het wegwerpoortjes zijn. In deze prijsklasse kan je onmogelijk audio van topkwaliteit verwachten, maar geluidsvervorming- of lekkage zal je zelden tot nooit vaststellen. Zoals de naam doet vermoeden, zitten de oortjes best comfortabel. Wel zullen ze niet in ieders oor perfect blijven zitten, een nadeel dat eigen is aan het headsettype.

Daarnaast zijn ze ook niet gemaakt om geluiden in je directe omgeving tegen te houden. Wie ze op kantoor wil gebruiken, zal dus wel rekening moeten houden met geroezemoes. Ze hebben bovendien een handige bediening waar je calls mee kan aannemen en een microfoon. Wie een goedkope of tijdelijke oplossing zoekt voor Zoom-gesprekken of tussendoor filmpjes wil bekijken op zijn toestel zonder zijn collega’s of huisgenoten te storen, is er goed mee gediend. En speel je ze toch kwijt, dan zal dat dus geen al te grote impact hebben op je portemonnee. 

Prijs: 15 euro

Gadgets van de maand
Budgetvriendelijk luisteren en bellen.

Ravpower FileHub

Stel: je bent een fotograaf die graag foto’s naar zijn externe harde schijf doorsluist, zonder overal een laptop mee naartoe te sleuren. De Ravpower FileHub is geen peperduur systeem met ingebouwde SSD. De draadloze router is in staat om via bluetooth en wifi een doorgeefluik te creëren naar andere opslagmedia. De FileHub maakt verbinding met je telefoon.

Via een app kan je je bestanden beheren en ze overzetten naar een externe harde schijf of je opslagmedium opruimen. Het toestel beschikt over een ethernetpoort, wat wil zeggen dat je er een wifi-hotspot van kunt maken. Dat is ideaal wanneer je op hotel bent en je maar met één toestel tegelijkertijd kan inloggen op het draadloze internet. Een leuke extra: de FileHub kan dienst doen als externe batterij, al raden we dat enkel aan in absolute noodsituaties. De gadget van Ravpower heeft helaas ook wat mankementen. Zo is de app niet prettig in gebruik, maar functioneert ze uiteindelijk wel. Datatransfers kunnen bovendien ontzettend lang duren. Dat maakt van de Ravpower meer een noodoplossing dan een go-to-apparaat voor dagelijks gebruik. In uitzonderlijke situaties ben je wel blij dat je erop kan terugvallen. 

Prijs: 50 euro

Gadgets van de maand
Om beelden door te sluizen in noodsituaties.

DJI Mini 2

Voor wie zich altijd wel eens wou wagen aan een drone, maar geen betaalbaar exemplaar vond, is er de DJI Mini 2. Een leuk gadget waarmee je gegarandeerd plezier zal hebben. Hoewel hij zeker niet in alles uitblinkt (voor die prijsklasse kan dat ook niet), zitten de basics helemaal snor. Ook al is de camera beperkt tot 12 MP, zijn de foto’s die hij schiet bijzonder scherp. Het dynamische bereik van de chip is heel degelijk voor een relatief kleine sensor. Ook videobeelden zien er strak uit. De DJI Mini 2 is minder geschikt voor obstakelparcours omdat hij geen sensoren heeft die hindernissen detecteren. De drone is wel bijzonder licht (249 gram) en dat maakt hem vlot te bedienen. Minder gewicht betekent een lagere batterijconsumptie. Bovendien ondersteunt de kleine drone OcuSync 2. Dat wil zeggen dat de radioverbinding met de controller van uitstekende kwaliteit is. Haperende signalen via oudere wifi-systemen behoren tot het verleden. Dat maakt de drone ideaal voor beginnende piloten en content creators.

Prijs: 459 euro 

Lees ook: DJI Mavic Air 2 review

Gadgets van de maand
Zorgeloze fun voor beginnende piloten.

App van de maand: Flexcil

Naast de leukste gadgets kiest onze redactie er iedere maand één app tussenuit. Deze maand is dat Flexcil

Flexcil app

Flexcil mag dan een vreemde eend in de bijt zijn, het is een app die de laatste maanden aan een sterke opmars bezig is. En dat hoeft niet te verbazen. De toepassing combineert een notitiesysteem met dat van een PDF-lezer. Op die manier heb je meteen een handige toepassing voor aantekeningen, die je on-the-fly kan aanmaken en later weer vlotjes ophaalt. Daarnaast kan Flexcil PDF-documenten openen én voorzien van opmerkingen. Vervolgens kan je de aangepaste PDF’s opslaan en opnieuw delen.

Toegegeven: het zijn twee ongewone features om in één app gecombineerd te zien, maar het werkt wonderwel. Flexcil was al langer beschikbaar op de Amerikaanse markt en gooide daar hoge hogen. We konden hem niet terugvinden in de App Store voor onze regio, wellicht om legale redenen. De app is terug te vinden in de Google Play en de App Store.

Prijs: gratis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business