Nacon Pro Compact controller review
RECENSIEOVERZICHT
PRO
  • Configureerbare joysticks/knoppen
  • Dolby Atmos
  • Prijs
CON
  • Gladde afwerking
  • Menu-knop uit de richting

De Nacon Pro Compact controller is een betaalbare bedrade controller die fijn in de hand ligt en heel wat opties in petto heeft.

Advertentie

Ben je op zoek naar een nieuwe controller die je kan aansluiten op je nieuwe Xbox of Windows 10 PC? Dan hebben we mogelijk een leuke aanrader voor jou. Begin dit jaar lanceerde Nacon een nieuwe controller voor de nieuwe Xbox Series S/X. De Nacon Pro Compact is een bedrade controller die voor 49,90 euro al van jou kan zijn. De controller is gemaakt voor Xbox One, S/X en Windows 10.

Uiterlijk

Als je de Pro Compact in je handen neemt valt meteen op dat de controller is afgewerkt met glad materiaal. Als je de controller van Microsoft zelf erbij neemt voel je dat deze een totaal andere grip heeft. Die laatste is afgewerkt met een soort matte finish die minder gemakkelijk uit je handen glipt. Toch is de afwerking van deze Nacon zo slecht nog niet, het voelt anders, maar je bent het snel weer gewoon.

Een tweede opvallend punt aan de Pro Compact is dat hij bedraad is. Gelukkig heeft Nacon ook aan esthetiek gedacht wen werd die kabel van 3m voorzien van een stoffen afwerking waardoor hij toch een stuk meer premium aanvoelt. Verder heeft de Pro Compact controller heel veel weg van de Microsoft controller afgezien van de plaatsing van een aantal knoppen. Daardoor moet je hem echt wel gewoon worden om de stand van de knoppen in je handen te krijgen. Het feit dat hij een draad heeft zien we niet als een nadeel, je hoeft namelijk niet te denken aan de batterijduur en 3m is zeker voldoende afstand om wat speling te hebben. Bovendien kan je daardoor snel en gemakkelijk connecteren met je Windows 10-pc als je daarop games speelt.

Nacon Pro Compact: maak ‘m uniek

Het leuke aan deze controller is dat je hem via de Pro Compact app kan personaliseren. Die app is beschikbaar voor zowel Xbox als Windows 10 en geeft je de mogelijkheid om de functies achter de knoppen zelf aan te passen. Niet alleen de gewone knoppen zijn aan te passen. Nacon heeft het zelfs mogelijk gemaakt om de triggers in games aan te passen en hoe gevoelig die zijn. Zo personaliseer je je controller volledig naar eigen wensen, uniek dus.

Extra leuk aan deze Pro Compact van Nacon is de ingebakken ondersteuning voor Dolby Atmos. Via de 3.5 mm headsetaansluiting kan je eenvoudig een headset toevoegen en genieten van 3D geluid via de controller. Je hoeft Dolby Atmos alleen nog te activeren en je hebt natuurlijk ook de juiste headset nodig. Toch is dit een mooi pluspunt voor een controller van 50 euro.

Wil je deze ergnomische controller kopen?

Dan heb je onze zegen. Nacon heeft voor de aantrekkelijke prijs 49,99 euro heel wat leuke opties aan boord gebracht van de Pro Compact controller. Als je dus op zoek bent naar een tweede (of nieuwe) controller voor je Xbox/PC en niet te veel geld wil uitgeven dan is deze Pro Compact echt wel aan te raden. Je krijgt Dolby Atmos, de mogelijkheid om alle knoppen anders toe te wijzen en de ergonomische grip voelt goed in je handen. Al moet je dat laatste gewoon worden natuurlijk.

Opmerking: bij Nacon is deze controller te koop voor 49,90 euro. Bij de grotere retailers is hij 5 euro duurder.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Nacon Revolution Unlimited Pro Controller review: gameplezier op het hoogste level

De Nacon Revolution Unlimited Pro Controller is een premium stukje hardware dat elke gamer zal kunnen bekoren, van amateur tot esportsprofessional.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here