iOS 15 iPhone 6S iPhone SE

In september rolt Apple zijn nieuwe iOS 15 uit. Dat zal ook beschikbaar zijn voor de oudere iPhone 6S, 6S Plus en SE van de 1e generatie.

Advertentie

Zes jaar na de lancering van de iPhone 6S zal het toestel nog steeds een volledige software-update krijgen. De 6S kwam in het gamma met iOS 9 en zal nu dus ook aan zijn 6e volledige software-update zitten. Daar kunnen heel wat smartphonefabrikanten nog wat van leren. Wie vandaag dus nog een iPhone SE (1e gen), 6S en 6S Plus gebruikt, zal zonder zorgen kunnen updaten.

6 jaar iOS updates

Dat maakt van de iPhone SE en 6S de langst ondersteunde smartphones. Apple slaagt er dus steeds beter in om oudere modellen nog blijven updaten. De iPhone 5S hield het bijvoorbeeld 5 jaar vol tot hij bij de lancering van iOS 13 moest opgeven. Intussen wil ook Samsung meegaan in dit verhaal. Recent liet de smartphonefabrikant nog weten minstens 4 jaar veiligheidsupdates te gaan voorzien voor bepaalde modellen. Toch blijft 6 jaar aan volledige ondersteuning (dus niet alleen veiligheidsupdates) het topniveau. Dat heeft natuurlijk voor een groot stuk te maken met het feit dat iOS alleen op Apple-toestellen draait.

De software is op maat gemaakt en dus kan Apple hier veel verder in gaan. Dat is meteen ook de voornaamste reden dat de software-ondersteuning bij Android-smartphones veel moeilijker verloopt. Dat OS wordt breed ingezet en is niet helemaal op maat van elk toestel. Veel fabrikanten gooien er wel hun eigen schil overheen, maar daarmee is de kous af.

iOS 15

Toch moet je ook weten dat de uitrol van iOS 15 op de iPhone SE en 6S niet betekent dat je dan ook van alle nieuwe features kan gebruikmaken. De toestellen draaien namelijk nog op de A9 Bionic processor, waardoor Apple natuurlijk gelimiteerd wordt. Live Tekst in foto’s zal niet mogelijk zijn, landschapsmodus in FaceTime en de nieuwe AR-functies in Apple Kaarten zullen achterwege blijven. Na zes jaar vertonen de toestellen natuurlijk ook slijtage, de nieuwe versie van iOS kan er ook voor zorgen dat je iPhone daardoor trager zal reageren of je batterij niet meer kan wat je ervan verwacht. Bovendien is het display een stuk kleiner en zijn widgets op je homescreen dus misschien wat te chaotisch.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here