Google Nest Hub toetsenbord

Google heeft in alle stilte de browser van de Nest Hub en Nest Hub max een virtueel toetsenbord gegeven. Al moet je wel het recente OS hebben.

Advertentie

Via een recente update heeft Google zijn Nest Hub en Nest Hub Max een virtueel toetsenbord gegeven in de browser. Zo kan je sneller bepaalde zaken opzoeken en kan je gemakkelijk je contacten van daaruit oproepen. Toch vraagt het een kleine omweg om de browser tot leven te roepen. De nieuwe browser is bereikbaar door een zoekopdracht aan je Nest Hub te vragen. Daar krijg je dan een webpagina te zien inclusief URL-balk. Volgens 9to5Google zal het ook mogelijk zijn om de lettergrootte aan te passen en de pagina eventueel te verversen of naar je smartphone te sturen.

Browser op je Nest Hub

Het gaat niet om een volwaardige versie van Chrome, maar de browser zou wel al een stuk beter moeten zijn dan zijn voorganger. Voorheen kreeg je gewoon een enorme pagina te zien zonder toetsenbord. Het gaat nu om een volwaardig toetsenbord dat alleen beschikbaar is als je de recente Cast OS 1.54 firmware op je Hub hebt staan. Dat kan je eenvoudig via de instellingen controleren.

Toch blijft het een beetje een omslachtige manier om iets op te zoeken. Het is immers voornamelijk de bedoeling dat je via spraakcommando’s zoekopdrachten en dergelijke wil uitvoeren. De Nest Hub is een smart display, maar de ervaring is helemaal niet vergelijkbaar met die van een tablet. Dat gezegd zijnde is het vaak gemakkelijker en sneller om via spraak een zoekopdracht uit te voeren dan via het toetsenbord.

Afbeelding: 9to5Google
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here