Nieuws

Hint Microsoft naar Windows 11 in teaser?

Windows 11
© Microsoft
Windows OS, Windows 10 of Windows 11, wat zal het worden? Als je de uitnodiging van dichterbij bekijkt, zou er wel eens een hint kunnen zijn.

Vorige week stuurde Microsoft een uitnodiging de wereld in voor een online event waarbij de toekomst van Windows zou worden getoond. Blijven we bij Windows 10 of komt er dan toch een Windows 11? Er zijn geen concrete aanwijzingen, maar wie goed naar de uitnodiging heeft gekeken, kan toch een link leggen naar Windows 11.

Windows 11

Al sinds 2015 zegt Microsoft dat Windows 10 de laatste versie zal zijn. Het besturingssysteem moet namelijk als Software as a Service gaan functioneren en daarbij heb je geen vaste benaming meer nodig. De laatste jaren heeft Microsoft zijn Windows besturingssysteem boordevol nieuwe functies en lay-out-wijzigingen gestoken. Die waren ook broodnodig, maar de vraag is nu of er een volledig nieuw OS zal komen.

We betwijfelen het, maar als we naar de uitnodiging van Satya Nadella kijken, zou het wel eens anders kunnen uitdraaien. Hint de teaser naar Windows 11? We nemen een kijkje van dichterbij.

In het nieuwe logo dat je hierboven ziet valt het buitenlicht naar binnen via Windows. Opvallend genoeg heeft Microsoft hier geen horizontale lijnen in getrokken die er bij natuurlijk licht wel gewoon zouden moeten zijn. Die lijnen zie je in de andere afbeelding van april wel. Daardoor creëer je twee schaduwen binnen die samen een 11 zouden kunnen vormen. Microsoft heeft die lijnen er dus met opzet uitgehaald. Altijd leuk om te speculeren op basis van dit soort kleine “aanwijzingen”.

Los van de benaming staan er grote veranderingen op til voor Windows. Zo heeft Yusuf Mehdi, topman bij Microsoft, al via Twitter laten weten dat het van de lancering van Windows 95 geleden is dat hij nog zo ‘excited’ was voor het komende Microsoft event. Ook de gekende leaker Evan Blass schreef al dat de kans erin zit dat Windows 11 de toekomst van het besturingssysteem zal worden.

Toch zijn dit pure geruchten. Het kan evengoed zijn dat Microsoft ervoor kiest om verder te gaan met Windows OS zonder nummering. Dat maakt het als SaaS veel wendbaarder in de toekomst.

Op 24 juni is het zover, dan worden we uit ons lijden verlost.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business