Samsung

Het Zuid-Koreaanse Samsung meldt de komst van een nieuwe camerasensor voor smartphones met de kleinste pixel die je kan vinden.

Advertentie

Het ziet ernaar uit dat smartphonecamera’s in de nabije toekomst een upgrade krijgen met dank aan Samsung. Het bedrijf ontwikkelde een nieuwe beeldsensor met de kleinste pixels tot nu. Dat maakte Samsung vandaag bekend in een persbericht op zijn website. De gloednieuwe camerasensor, genaamd ISOCELL JN1, bevat de nieuwste technologieën en pixels zouden slechts 0,64µm groot zijn. Ook zouden de beelden hiermee veel levendiger worden.

De ISOCELL JN1 is een sensor van 50MP in het 1/2,76 inch-formaat, wat op 9 millimeter uitkomt. De sensor zou gebruikt kunnen worden voor zowel de hoofdcamera als voor groothoek-, telefoto- en selfiecamera’s. Daarnaast kan er ook 4K-video mee worden opgenomen tegen 60fps.

Klein, maar fijn

Kleinere pixels zorgen er doorgaans voor dat ze het moeilijker hebben om licht op te vangen. Deze sensor kan echter bij omgevingen met weinig licht ook zijn lichtgevoeligheid verbeteren. Dankzij Tetrapixel kunnen vier 0,64µm pixels worden samengevoegd om de lichtgevoeligheid te verviervoudigen. Dit zorgt dan natuurlijk wel voor 12,5MP foto’s, omdat de resolutie door vier wordt gedeeld.

“Samsungs geavanceerde pixeltechnologieën hebben alweer grenzen verlegd met de uiterste precisie om een beeldsensor te ontwikkelen met de kleinste pixelgrootte in de industrie, die toch krachtige prestaties levert. De nieuwe ISOCELL JN1 van 0,64µm zal in staat zijn om de slanke smartphones van de toekomst te voorzien van foto’s in ultra-hoge resoluties”, aldus Duckhyun Chang, uitvoerend vicepresident van de sensorenafdeling bij Samsung Electronics. “Dankzij onze focus op innovatie in pixeltechnologieën zullen we een brede waaier aan mobiele beeldsensoren op de markt blijven brengen.”

Technologisch hoogstandje

De sensor bevat tevens enkele andere technologieën, waaronder Smart ISO dat slim omgaat met het omgevingslicht, en Double Super PD dat de autofocus bestuurt en versnelt. Het persbericht stelt ook dat de Samsung ISOCELL JN1 momenteel massaal geproduceerd wordt. Dat houdt in dat we de nieuwe sensor op aankomende toestellen mogen verwachten. Wanneer dit juist zal zijn en welke toestellen het worden, is voorlopig nog niet bekend.

Credit: Samsung

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here