fifa 21 ea

Gameuitgever EA is getroffen door een cyberaanval waarbij hackers 780GB data hebben gestolen, waaronder stukken code van de game FIFA 21.

Advertentie

De Belgische overheid, vleesverwerker JBS, Colonial Pipeline, … Nieuws over grote cyberaanvallen is tegenwoordig bijna dagelijkse kost. De volgende in de lijst getroffen organisaties is Eletronic Arts, de bekende uitgever van videogames. Vice Motherboard ontdekte op diverse hackersfora posts van hackers die pochten met hun succesvolle cyberaanval op EA. De hackers hebben ook stukken code van EA-games te koop gezet.

In totaal claimen de hackers 780GB data te hebben kunnen buitmaken bij EA. Een game die uitdrukkelijk wordt genoemd is de voetbalgame FIFA 21, een game met miljoenen spelers van over heel de wereld. De hackers zouden stukken van de originele broncode in bezit hebben alsook code van de servers die spelers aan elkaar koppelt tijdens online wedstrijden. Verder hebben de hackers ook stukken code van de Frostbite engine in bezit waar games zoals Battlefield afhankelijk van zijn. De hackers posten ook enkele screenshots om bewijsmateriaal voor hun aanval aan te leveren.

EA bevestigt databreach

De game-uitgever heeft inmiddels ook aan Motherboard bevestigd dat de hackers helaas geen blufpoker spelen. In een statement verklaart EA dat ze het incident intern aan het onderzoeken zijn en ook een juridisch onderzoek hebben aangevraagd. Voorlopig lijkt er geen aanleiding te zijn dat er persoonlijke gegevens van gamers zijn gestolen. De nodige beveiligingsmaatregelen zijn al genomen om de impact op de games en het bedrijf zo beperkt mogelijk te houden. Via haar officiële kanalen heeft EA voorlopig nog niet gecommuniceerd over de aanval.

Volgens EA hoef je je als gamer dus geen zorgen te maken over de databreach. Maar er is voorlopig nog maar te weinig informatie bekend over de cyberaanval om daar ook honderd procent zeker van te kunnen zijn. Verder onderzoek moet verhelderen wat er nu precies gebeurd is, en wat de impact van de cyberaanval zal zijn. Van zodra we meer weten, vullen we dit artikel verder aan.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here