OneDrive

Microsoft OneDrive krijgt vanaf juli een volwaardige progressive webapp met offlinemodus en meldingen. Dat staat in de roadmap.

Advertentie

Microsoft is voor al zijn diensten volwaardige webapplicaties aan het ontwikkelen. In principe bestaan ze al, maar ze zijn op veel vlakken niet vergelijkbaar met de apps die je helemaal kan installeren op Windows 10 of macOS. Met een Progressive Web App kan dat wel en ook OneDrive krijgt er eentje.

OneDrive PWA

Vanaf juli begint Microsoft met de uitrol van de Progressive Web App (PWA) van OneDrive. Vanaf de adresbalk in je favoriete webbrowser zal het dan mogelijk zijn om OneDrive te installeren als een webapp op Windows 10 of macOS. Microsoft voegt daar onder andere een offlinemodus en notificaties aan toe. Zo moet de PWA van OneDrive meer aanvoelen als een volwaardige app, zonder dat je ze helemaal hoeft te installeren.

Die app zal goed werken op een besturingssysteem als Windows 10 of macOS, echter zal het niet bruikbaar zijn op bijvoorbeeld je Androidsmartphone. Dat heeft de techgigant zelf laten weten. De PWA is niet voorzien op mobiele toestellen waardoor je dus beter nog gebruikmaakt van de applicatie zelf. Die komt op zich toch helemaal overeen met de PWA.

Ook voor Teams en Outlook werkt Microsoft aan een nieuwe Progressive Web App waarbij het zelfs de bedoeling is dat de vast geïnstalleerde programma’s na verloop van tijd zouden gaan verdwijnen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here