Microsoft Outlook

Microsoft wil via One Outlook mail, kalender en Outlook bij elkaar brengen in één web-applicatie. De vaste app zou op termijn verdwijnen.

Advertentie

Vorig jaar toonde Microsoft in september grootse plannen rond Outlook. Het bedrijf lanceerde op het Ignite-event een soort visie die de naam One Outlook draagt. Met die visie wil Microsoft Outlook uitbreiden en andere diensten gaan integreren. Zo zou de mailapplicatie uiteindelijk moeten verdwijnen en vervangen worden door een web-app.

One Outlook

Onder codenaam Monarch werkt Microsoft aan het nieuwe project. Op basis van de webversie van de mailapp die we vandaag kennen zal de nieuwe web-app gebouwd worden. Volgens de geruchten is het de bedoeling dat Microsoft eind dit jaar al een eerste versie gaat lanceren van Monarch of One Outlook.

De nieuwe web-app wil dus Outlook, Windows Mail en Calender in één handige plek samenbrengen. De bedoeling is dus dat uiteindelijk de vaste applicaties van de maildienst op Mac en Windows gaan verdwijnen, dat claimt althans Windows Central over project Monarch.

Op Twitter meldt alvast een gebruiker de eerste aanwijzingen naar ‘One Outlook’ te zien. Volgens hem zou de eerste versie van de applicatie per ongeluk gelekt zijn. De gebruiker geeft wel aan dat hij niet kan inloggen maar kreeg alvast een stukje uitleg over Monarch.

Zou jij een universele web-app handiger vinden dan een vaste applicatie?