Nieuws

Japan start onderzoek naar Google en Apple

regulator Apple Google mobiele markt
De Japanse overheid start in juli met een antitrustonderzoek naar Google en Apple. Sluiten de giganten wel eerlijke deals met Japanse bedrijven?

Dat schrijven Nikkei en The Japan Times. Volgens hen gaat de Japanse overheid vanaf juli starten met een zogenaamd antitrustonderzoek naar Google en Apple om zakelijke deals met Japanse bedrijven te onderzoeken. Bedoeling zou zijn om te weten te komen of de twee Amerikaanse techgiganten eerlijke afspraken maken met de Japanse technologiebedrijven.

Antitrustonderzoek

Het onderzoek zou geleid worden door een groep van hooggeplaatste ambtenaren en experten in het vak. Volgens Nikkei zou het antitrustonderzoek in juli al van start gaan en zullen er gesprekken plaatsvinden met Japanse technologiebedrijven van smartphones, monitoren, speakers en pc’s.

De reden van het onderzoek is duidelijk. Japan vraagt zich af hoe Google en Apple omgaan met Japanse technologiebedrijven en of de afspraken wel eerlijk verlopen. Het komt erop neer dat de Japanse overheid wil te weten komen of de Amerikaanse techgiganten hun macht niet misbruiken wanneer er deals worden gesloten met kleinere bedrijven. Mocht het onderzoek issues naar boven brengen, dan zou de Japanse overheid wel geneigd zijn om bepaalde regels aan te scherpen volgens The Japan Times. Dit onderzoek zou wel eens een precedent kunnen scheppen voor andere unies wereldwijd tegen ‘Big Tech’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business