Nieuws

Amazon verlaagt de commissiekosten voor ontwikkelaars

Amazon
Techreus Amazon onthult zijn nieuwe programma waarbij kleinere ontwikkelaars minder van hun inkomsten moeten afstaan aan het platform.

Kleinere ontwikkelaars zullen binnenkort hun inkomsten dus lichtjes zien toenemen. Amazon wil de vereiste commissiekosten die ontwikkelaars moeten betalen op hun AWS-platform verlagen. Dat meldt de onlinewinkelgigant in een bericht op zijn blog voor ontwikkelaars. Het Appstore Small Business Accelerator Program richt zich op ontwikkelaars die minder dan een miljoen dollar omzet hebben gemaakt. Zij moeten dan slechts 20 procent in plaats van 30 procent afstaan. Voor bedrijven die meer omzet maken, blijven de commissiekosten ongewijzigd. Het programma gaat in het vierde kwartaal van 2021 van start.

Kredietplan

Daarnaast voorziet Amazon ook een krediet-systeem voor deze ontwikkelaars. Bedrijven met minder dan een miljoen dollar omzet in de App Store krijgen 10% van hun omzet terug als promo-krediet voor AWS-diensten. Hiermee kunnen ze dan verder aan de slag met de verschillende AWS-platformen. Deze gaan van opslag en het beheer van databases tot aankomende technologieën, zoals machine learning, kunstmatige intelligentie en Internet of Things.

Dit programma van Amazon volgt ongetwijfeld in het kielzog van de maatregelen van Apple. In augustus 2020 kwam het bedrijf in het nieuws nadat het Epic, de ontwikkelaar van het populaire spel Fortnite, uit zijn App Store gooide. De ontwikkelaar ging niet akkoord met de hoge commissie die Apple eiste, en besloot een omweg in te bouwen om zo zelf meer te verdienen aan in-app-aankopen. Volgens Apple was dit in strijd met de voorwaarden, waarna het Fortnite verwijderde van zijn platform. Apple besloot daarop de commissie voor kleine ontwikkelaars in zijn App Store te verlagen. Kleine ontwikkelaars die op jaarbasis minder dan een miljoen dollar uit de verkopen krijgen, zullen slechts 15% commissie moeten afgeven. Epic blijft zich echter verzetten en heeft al klacht ingediend bij de Europese Commissie tegen de monopoliepraktijken van Apple. Of Epic hier een verschil mee kan maken voor grotere ontwikkelaars valt enkel af te wachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business