Nieuws

Facebook geeft admins nieuwe tools voor beheer van groepen

Mark Zuckerberg Facebook
Techreus Facebook wil met deze nieuwe reeks toepassingen admins de kans geven om beter in te grijpen bij toxische gesprekken.

Hiermee wil het socialemediaplatform ervoor zorgen dat er minder kans is dat bepaalde gesprekken binnen groepen uit de hand lopen. Facebook onthulde de nieuwe tools gisteren op zijn blog. Admins van Facebook-groepen krijgen een beter overzicht over de leden en tevens de mogelijkheid om ze even het zwijgen op te leggen. De update is reeds live.

Om te beginnen voorziet Facebook een nieuwe startpagina voor admins. De nieuwe layout zorgt voor een beter overzicht van alle mogelijke tools en wat er speelt binnen de groep. Ze komen sneller bij de nieuwe posts, leden en commentaren uit die mogelijk hun aandacht vragen. Bovendien zijn ook nieuwe functies meer zichtbaar.

Gesprekken vertragen

Daarnaast krijgen admins de mogelijkheid om in te grijpen bij bepaalde gesprekken. Zo kunnen ze specifieke leden tijdelijk beletten van te reageren op bepaalde posts. Ze kunnen bij sommige posts ook bepalen hoe vaak er comments geplaatst kunnen worden. Hiermee hoopt het platform bepaalde negatieve gesprekken een hak te kunnen zetten.

Credit: Facebook

Facebook voegt ook meer functies toe aan het automatische Admin Assist. Nu kunnen ze meerdere criteria ingeven die bepalen of posts al dan niet geplaatst mogen worden. Zo kunnen bepaalde leden (die bijvoorbeeld nog niet lang genoeg deel uitmaken van de groep) belet worden van te posten, of worden uitgaande links en spam geweigerd.

Deze maatregelen vormen een nieuwe stap in de strijd van Facebook tegen toxische omgevingen en misinformatie. In mei introduceerde het platform nieuwe stappen om gebruikers die meerdere malen foutieve informatie delen minder zichtbaar te maken. In sommige groepen is het probleem natuurlijk dat admins mee deel uitmaken van bepaalde overtuigingen die binnen de groep heersen. De kans dat ze daarom steeds willen tussenkomen is dus niet altijd gelijk. Of dit uiteindelijk een verschil zal maken in de strijd tegen ongezellige groepen wordt afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business