google find my device

Google wil het Find My Device-netwerk ook opentrekken voor applicaties die niet gekoppeld zijn aan een Google-account.

Advertentie

XDA Developers ontleedde de code van de nieuwste versie van Google Play Services, de motor achter veel Google-applicaties en de Google Play Store. Daarin merkten ze verwijzingen op naar een update voor de Find My Device-app. Dat is een applicatie die je helpt je smartphone terug te vinden als je hem kwijt bent. In het dashboard kan je de laatst geregistreerde locatie van je smartphone zien en vanop afstand kan je ook een lockscreen instellen met je contactgegevens voor als iemand je smartphone heeft gevonden en wil terugbrengen. In de huidige versie werkt Find My Device wel enkel voor apparaten die je hebt gekoppeld aan je Google-account.

Uit de code van Play Services blijkt dat Google een ruimer Find My Device-netwerk wil creëren dat het hele Android-ecosysteem, dat wereldwijd uit meer dan drie miljard apparaten bestaat, kan omvatten. Het nieuwe netwerk stelt je dan in staat om alle Android-apparaten binnen een begrensd bereik van jouw apparaat te lokaliseren, ook als ze niet gekoppeld zijn aan een Google-account. Zo zou de app een volwaardig alternatief worden voor de Find My-app van iOS. We zijn dan ook benieuwd of Google’s netwerk in de toekomst meer compatibel zal worden met Android-alternatieven voor Apple’s Airtags. Die bestaan al met de Galaxy AirTags van Samsung en de Tile-trackers.

Meer informatie dan een korte tekstregel in een stuk computercode is er voorlopig nog niet bekend over de update van Find my Device. Naarmate Google de update van Play Services breder uitrolt, zullen de technische details duidelijker worden.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here