Nieuws

Microsoft treedt toe tot ‘club van 2 biljoen dollar’

De beurswaarde van Microsoft is even boven de 2 biljoen dollar uitgekomen. Slechts één sectorgenoot heeft hen dat nog maar voorgedaan.

Microsoft heeft een historische mijlpaal bereikt. De beurswaarde of marktkapitalisatiewaarde van het technologiebedrijf bereikte de magische grens van 2 biljoen dollar. Op twee jaar tijd is de beurswaarde van Microsoft daarmee verdubbeld, want in 2019 rondde Microsoft de kaap van 1 biljoen dollar. De wind zit de techgigant in de zeilen, daar mag geen twijfel over bestaan.

Microsoft krijgt daarmee een lidkaart voor één van de meest exclusieve clubs ter wereld. Want de zogenaamde ‘club van 2 biljoen dollar’ telt op dit moment slechts één ander lid: Apple. De beurswaarde van de iPhonebouwer bereikte in augustus 2020 die historische kaap, al zakte Apple door de verlate lancering van de iPhone 12 in november weer eventjes onder de 2 biljoen dollar. Dat is inmiddels weer hersteld en met een marktwaarde van 2,24 biljoen dollar is Apple het hoogst gewaardeerde bedrijf. Het derde bedrijf dat ooit al een beurswaarde van 2 biljoen dollar liet optekenen is de Saoedi-Arabische oliemaatschappij Saudi Aramco.

apple
Apple voert de ranglijst aan.

Geholpen door de pandemie

Uit de laatste financiële rapporten blijkt dat de coronapandemie een bedrijf als Microsoft niet slecht is uitgekomen. Door hun aanwezigheid in de computersoftware-, cloud- en gamesector zitten zij sterk verankerd in drie markten die het voorbije jaar floreerden. In het eerste kwartaal van 2021 stegen de inkomsten uit de verkoop met 20% in vergelijking met begin 2020%. Door het succes steeg de prijs van een aandeel sinds maart 2020 met 64%. En er zijn maar weinig redenen om aan te nemen dat de groeispurt van Microsoft snel gaat afremmen. Het leverde CEO Satya Nadella een promotie op tot voorzitter van de softwaregigant.

Wie wordt de volgende?

Wie is de grootste kanshebber om het volgende lid van de club van 2 biljoen dollar te worden? De kans lijkt zeer reëel dat we deze binnen de Amerikaanse techsector moeten gaan zoeken. Amazon en Alphabet zitten in een nek-aan-nek race verwikkeld om dat vierde ticket te pakken. Met 1,77 biljoen dollar tegenover 1,67 biljoen dollar heeft Amazon een nipte voorsprong. Al kwam de e-commercegigant gisteren niet zo positief in het nieuws.

amazon
Amazon is op weg richting de 2 biljoen dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business