Nieuws

Lenovo breidt mobiel gamma fors uit met laptops en Chromebooks

Lenovo X1 Extreme Gen 4
Lenovo heeft een hele reeks mobiele toestellen onthuld. Dat gebeurde in aanloop naar het Mobile World Congress dat maandag van start gaat.

De ThinkPad-serie van Lenovo krijgt fors uitbreiding. Om te beginnen is er de herontworpen X1 Extreme Gen 4. Die levert meer kracht, betere connectiviteit en uitgebreide configuratieopties. Hij heeft de 11de generatie Intel Core i9 H-serie vPro-processoren en NVIDIA GeForce RTX laptop-GPU’s aan boord. Dat wil zeggen: maximaal 64 GB DDR4-geheugen en dubbele Solid-State Drive (SSD)-ondersteuning. 

Er is ook een optionele 5G draadloze WAN voor snelle toegang tot clouddata. Daarnaast heeft de laptop edge-to-edge 16-inchdisplay-opties tot 4K, Dolby Vision-ondersteuning, een nieuwe FHD-webcam, dubbele ruisonderdrukkende microfoons en een naar de gebruiker gericht Dolby Atmos-luidsprekersysteem dat 20 procent meer bereik heeft dan de vorige generatie. Lenovo wil dus duidelijk meestrijden met de allerbesten op vlak van multimedia. De ThinkPad X1 Extreme Gen 4 blijft heel draagbaar en zou maar 1,81 kg gaan wegen. 

L13 Yoga Gen 2

Lenovo introduceert ook de ThinkPad L13 Gen 2 en L13 Yoga Gen 2, aangedreven door de nieuwste AMD Ryzen 5000-serie mobiele processors. De L13-serie is ontworpen om waarde te bieden zonder compromissen en helpt gebruikers efficiënter te werken met functies die zijn gericht op productiviteit en beveiliging.  

Lenovo onthult Chromebooks

Daarnaast introduceert Lenovo de IdeaPad 5i (14”.6) Chromebook en de meer veelzijdige IdeaPad Flex 5i Chromebook (13”.6). Zij worden vergezeld door de draagbare Lenovo L15 mobiele monitor, die speciaal is gebouwd met dubbele USB-C-poorten en innovatieve ‘daisy chain’-stroomdoorvoerfunctie met één kabel, voor configuratie met meerdere monitoren in kleine ruimtes.  

IdeaPad 5i Chromebook

“De dual-tone en het ontwerp van de IdeaPad 5i Chromebook (14 “, 6) zorgen ervoor dat iedereen deze laptop zal gezien hebben. De IdeaPad 5i is gemaakt voor jonge volwassenen en studenten die de voorkeur geven aan het gemak van Google’s cloud-gebaseerde Chrome OS-ecosysteem voor licht computergebruik en is helemaal gericht op schoolwerk, entertainment en het genieten van streaming apps, zoals Spotify en YouTube”, zegt Lenovo in een mededeling. 

De IdeaPad Flex 5i Chromebook (13″, 6) heeft een flexibel scharnier dat je tot 360-graden kan draaien. Zo kan je het toestel als traditionele laptop gebruiken of helemaal toeklappen als een tablet. Dit 2-in-1-apparaat heeft een Intel Core i5-processor van de 11de generatie en gaat op één laadbeurt tot 10 uur mee. 

Monitoren voor thuis… 

Verder zijn er nog de Lenovo L32p-30- en L27m-30-monitoren. Die eerste belooft helderheid vanuit bijna elke hoek via het grote 31,5-inch 4K IPS-scherm. Dat is uitgerust met HDR10-technologie voor 90 procent DCI-P3-kleurengamma voor nauwkeurigere prestaties. De Lenovo L27m-30-monitor is ontworpen om aan meerdere behoeften te voldoen, van dagelijks werken en thuis leren op afstand tot casual gamen met een sterke responstijd van 4 ms. 

…en onderweg

Door de coronacrisis zijn we anders gaan werken en met de hybride-werkplek in het achterhoofd, lanceert Lenovo de ThinkVision M15 mobile monitor voor flexibiliteit met een tweede scherm in een draagbaar pakket. Lenovo wil naar eigen zeggen videobellen van hoge kwaliteit betaalbaar maken. Dat kan straks met het ThinkVision T24m-20-scherm en de MC50-webcam. 

Wie ook onderweg behoefte heeft aan flexibel werken of gamen, kan uitkijken naar de L15 USB-C Mobile Monitor. Die werkt niet alleen met je laptop, maar ook met smartphones, op voorwaarde dat je toestel dat ondersteunt, natuurlijk. De monitor is erg licht en weegt maar 860 gram. Hij voegt 15,6 inch aan Full HD-kijkruimte toe.  

L15 USB-C Mobile Monitor

Tijdens het Mobile World Congress zal Lenovo ongetwijfeld nog uitgebreider ingaan om de functionaliteit van alle nieuwe toestellen. De ThinkPads verschijnen al in augustus. De rest van de line-up volgt snel in het derde kwartaal. Voor prijzen en releasedatums kan je straks terecht op de MWC-pagina van Lenovo

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business