Nieuws

Coolblue kondigt nieuwe winkel in Kuurne aan

Er is een nieuwe fysieke vestiging van Coolblue op komst in ons land. Eind dit jaar willen ze een winkel openen in Kuurne.

De nieuwe winkel zou inmiddels al de 18de fysieke vestiging zijn die Coolblue telt. Het gros daarvan bevindt zich uiteraard in Nederland, maar ook in België hebben ze al winkels geopend in Antwerpen, Brussel, Gent, Zaventem en Hasselt. De winkel in Kuurne wordt dus al de zesde winkel in België en daarmee zal West-Vlaanderen niet langer de enige Vlaamse provincie zijn waar de Nederlandse retailer nog niet fysiek actief is. Als exacte locatie werd de Brugsesteenweg uitgekozen.

We kennen Coolblue in de eerste plaats natuurlijk als een online retailer die gespecialiseerd is in elektronica. De webwinkel is sinds de stichting in 1999 enorm gegroeid in de hele Benelux en sinds vorig jaar zijn ze zelfs actief in Duitsland. Onze lezers verkozen Coolblue.be onlangs nog als hun favoriete webwinkel voor de aankoop van elektronicaproducten. Pas sinds november 2019 zet Coolblue in op een hybridestrategie met fysieke winkels, naast de webwinkel. Het begon met een winkel in de Nederlandse stad Arnhem, maar sindsdien schieten de Coolblue-filialen als paddenstoelen uit de grond.

Stichter en huidig CEO Pieter Zwart (die zichzelf de Beginbaas van het bedrijf noemt) legt de rol van de fysieke winkels in de verkoopstrategie van Coolblue als volgt toe: “Onze klanten hebben vaak al een idee welk product ze willen, maar willen het graag nog even ervaren. Wanneer je op zoek bent naar een tv, dan wil je die eerst zelf zien. Zoek je een draadloze speaker, dan wil je even horen hoe die écht klinkt. Binnenkort is dit ook mogelijk in onze winkel in Kuurne.”

Winkel in Kuurne opent eind dit jaar de deuren

De opening van de winkel staat nog voor dit jaar gepland, al geeft Coolblue in het persbericht nog geen exacte datum. De Nederlandse retailer hint wel naar het einde van het jaar. Dat geeft het bedrijf nog even tijd om werkkrachten te zoeken om de winkel, die een oppervlakte van 1000 m2 gaat hebben en meer dan 1.000 producten zal tentoonstellen, te bemannen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business