prominente plaats Teams in Windows 11

Microsoft gaat Teams een prominente plaats geven in het pas voorgestelde Windows 11. Het wordt voorgeïnstalleerd en zal in de taakbalk staan.

Advertentie

De lockdowns van het voobije anderhalf jaar hebben de ontwikkeling van communicatietools aanzienlijk versneld. Microsoft geeft zijn vergadertool Teams dan ook een prominente plaats in Windows 11.  

Tijdens Microsofts voorstelling konden we zien dat Teams netjes geïntegreerd zal zijn in de nieuwe taakbalk. Klik je erop, dan verschijnt er een lijst met mogelijke contactpersonen en recente conversaties. Met een snelle muisklik beland je zo vlotter dan ooit in een Teams-vergadering. Onderaan de contactenlijst staat een knop om de volledige (klassieke) Teams-interface te openen. 

Microsoft Teams gepusht 

Dankzij de herwonnen populariteit lijkt Microsoft met Teams zijn eigen tegenhanger te hebben gevonden voor FaceTime, Zoom en andere videochatplatformen. Via de Teams-app kan je ook onderweg gewoon verder blijven werken binnen Microsofts ecosysteem. Dat Teams nu een heel prominente plaats krijgt, is ongetwijfeld deel van een bredere strategie. Het maakt ook nog eens duidelijk dat Skype nu echt wel overbodig lijkt te worden.  

Microsoft moet mogelijk wel uitkijken voor antitrust-klachten. De kans dat gebruikers nu vrij op zoek gaan naar een third party-alternatief voor Teams is immers een pak kleiner geworden. Concurrerende diensten die ook voor Windows ontwikkelen, zien het wellicht niet graag gebeuren. 


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here