Nieuws

Telegram voegt videogroepsgesprekken en animaties toe

De berichtenapp Telegram heeft een flinke update gekregen. Zo kan je vanaf nu eindelijk videogroepsgesprekken houden en animaties toevoegen.

Sinds de grote update van februari bood Telegram al de mogelijkheid aan om spraakchats in groep te houden. Een feature waarmee Telegram op de hype van Clubhouse sprong. Heb je toch liever beeld bij je groepsgesprekken, dan hebben we goed nieuws. De populaire berichtenapp rolde dit weekend een nieuwe grote update uit die videogroepsgesprekken nu ook mogelijk maakt, waar videochatten hiervoor enkel één-op-één mogelijk was.

Om een videogroepsgesprek te starten, begin je een spraakchat en tik je vervolgens op het camera-icoon om je camera in te schakelen. Je zal tijdens het gesprek ook je scherm kunnen delen zoals we dat gewend zijn bij Zoom en Microsoft Teams. Om de gesprekken zo vlot mogelijk te laten verlopen, kan je ruisonderdrukking inschakelen en de weergave van de chat laten aanpassen voor het apparaat dat je gebruikt. Er ligt wel een begrenzing op het aantal deelnemers van videogroepsgesprekken, namelijk dertig. Telegram hanteert hiervoor het first come first served-principe als je groep meer dan dertig deelnemers telt. Deze beperking bestaat niet voor audiogesprekken. Hier lees je meer over videogroepsgesprekken op Telegram.

Zo start je een videogroepsgesprek. Video credit: Telegram

Geanimeerde achtergronden en berichten

Onder het motto “Twee updates voor de prijs van één” heeft Telegram nog meer in de aanbieding naast de vidoegroepsgesprekken. Je gesprekken zullen na het installeren van de update letterlijk geanimeerd zijn. Dat komt door de geanimeerde achtergronden die Telegram toevoegt. Dit zijn meerkleurige achtergronden die door algoritmen worden gegenereerd en meebewegen op het tempo van je conversatie. Met een geanimeerde achtergrond springen je berichten en emoji’s de chat naadloos in. Er zijn zelfs animaties voor tijdens het sturen van berichten of bewegende emoji’s, al is dit nog exclusief voor iOS. Functioneel voegt het niet veel toe, maar een visuele update is af en toe ook eens amusant. Volgens Telegram zal de functie ook geen impact hebben op je batterijduur.

Breng je gesprekken tot leven met geanimeerde achtergronden. Video credit: Telegram.

De geanimeerde achtergronden stel je in via de chatinstellingen. Naast een reeks standaardthema’s kan je ook je creatieve geest uitleven en zelf een achtergrond maken, die je dan kan delen met al je vrienden. Een achtergrond maak je uit viertal kleuren en een optioneel patroon.

Tenslotte voegt de Telegram-update nog nieuwe app-iconen en inloginformatie voor iOS toe. Een volledig overzicht van de update vindt je hier terug. Wat vind jij de leukste nieuwe feature? Laat het weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business