Qualcomm EXP21

De Qualcomm EXP21 is een krachtige smartphone met de Snapdragon 888 5G aan boord. Het toestel gaat over de toonbank voor ongeveer 1500 euro.

Advertentie

Op zoek naar een high-end Androidsmartphone met de beste prestaties? Dan zou de EXP21 van Qualcomm wel eens iets voor jou kunnen zijn. De chipfabrikant heeft voor het eerst een eigen smartphonemodel voorgesteld met de Snapdragon 888 aan boord. Het bedrijf zelf geeft aan dat de smartphone voor mensen is die een stapje verder willen gaan. Nochtans kondigde Qualcomm nog niet zolang geleden de Snapdragon 888 Plus aan die beter zou zijn. Het design van deze smartphone werd ontwikkeld door ASUS.

Qualcomm EXP21

Zoals vermeld heeft het toestel de recente 888 5G-soc aan boord. Waarom het bedrijf de nieuwere Plus niet heeft voorzien, is niet geweten. Verder krijg je 16GB ipddr5-geheugen en 512GB UFS 3.1 opslaggeheugen. Qua display krijg je een 6,78 inch OLED-display met een resolutie van 2448×1080 pixels. De Qualcomm EXP21 heeft een verversingssnelheid van 144Hz en ondersteunt HDR10 en HDR10+.

Aan beide kanten heeft Qualcomm een speaker voorzien en onder het display zit een vingerafdruksensor. Het gaat daarbij om de eigen 3D Sonic Sensor van de 2e generatie. Over naar de achterkant: drie camera’s waarvan twee sensoren van Sony zijn. Het gaat om één 64 megapixelsensor, 1 12 megapixelsensor en 1 8 megapixelsensor. Je kan video’s opnemen in 8K aan 30fps of in 4K aan 60 fps. Aan de voorkant krijg je dan weer een selfiecamera met een 24 megapixelsensor.

Android 11

Als je het toestel uit de doos haalt krijg je meteen Android 11 te zien. Maar hoelang gaat zo’n krachtpatser dan mee op één batterijlading? Qualcomm heeft een batterij van 4000mAh voorzien, maar over gebruiksduur heeft het bedrijf niets vermeld. Vermoedelijk zal je de bijhorende snellader van 65W wel nodig hebben.

Kostprijs en beschikbaarheid

Omgerekend zal je voor de Qualcomm EXP21 zo’n 1500 euro gaan betalen. Naar eigen zeggen start het bedrijf met de verkoop in augustus van dit jaar en zal het model te koop zijn in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, China en De Verenigde Staten. Toch gaf het bedrijf ook aan dat die verkoopregio’s zullen uitgebreid worden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here