Google Drive-app desktop

Drive File Stream en Backup & Sync worden vervangen door een nieuwe Drive-app voor macOS en Windows 10 voor 1 oktober 2021.

Advertentie

De nieuwe Drive-app voor desktop moet de bestaande Backup & Sync-app vervangen. Die applicatie werd gelanceerd in 2018 samen met Drive File Stream voor zakelijke klanten. Maar Google wil die twee nu bij elkaar brengen omdat Workspace ook beschikbaar is voor particuliere klanten. De nieuwe Drive-app brengt alles bij elkaar, dat kondigde het bedrijf eerder dit jaar al aan.

Google Drive

Volgens de zoekmachinegigant brengt de nieuwe Drive-app al het beste van de verschillende diensten bij elkaar. Google Foto’s, video’s, bestanden, alles zit in één up- en downloadapplicatie. Je kan ook externe opslagapparaten koppelen aan de Drive-app waardoor je letterlijk alles op één plek kan beheren.

Bovendien zal het mogelijk zijn om Office-bestanden in realtime te bewerken. Er komt ook ondersteuning voor Outlook en Meet en ook je desktop/documenten of downloads zullen gesynchroniseerd kunnen worden in Drive.

Hoe stap je over?

De zoekmachinegigant zal via notificaties klanten op de hoogte brengen van de nieuwe applicatie. Wie vandaag nog Drive File Stream gebruikt, hoeft niets te doen. De applicatie wordt automatisch aangepast. Gebruikers van Backup & Sync zullen voor 1 oktober moeten overstappen, de dienst stopt dan met werken. Of download de dienst voor Windows en macOS.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here