Google Drive for Desktop

Google Drive-gebruikers die hun bestanden synchroniseren via een desktop, mogen een update verwachten met een nieuwe naam en extra functionaliteit.

Advertentie

Wie momenteel de desktop-app van Google Drive gebruikt, weet dat deze de naam Backup en Sync draagt. Wie professioneel Google Drive gebruikt, weet dat die app de naam Drive File Stream draagt. Daar zit volgens Google het probleem, want beide oplossingen worden vaak naast elkaar gebruikt. Dit is verwarrend voor gebruikers en zorgt voor extra werk voor de afdeling IT. Met dit in het achterhoofd zullen beide programma’s samengebracht worden en door het leven gaan als Google Drive for Desktop. 

Voor professionals zal de huidige app eerst van naam veranderden. Later dit jaar zal ook Backup and Sync een nieuwe naam krijgen en wordt de app geüpdatet met een nieuwe interface. Wanneer dat exact zal zijn is niet geweten, maar Google belooft voldoende informatie te delen wanneer het zo ver is. 

Nieuwe functionaliteit

9to5Google laat ook nog weten dat met de update nieuwe functionaliteit zal geïntroduceerd worden. Zo komt er ondersteuning voor het maken van back-ups van foto’s en video’s met Google Photos. Lokale folders kunnen naar de cloud gesynchroniseerd worden en men kan individuele bestanden offline beschikbaar maken. Meerdere accounts worden ook ondersteund, er komt een donkere modus en zelfs integratie met Microsoft Office en Outlook. 

Het lijkt er dan ook op dat Google met Drive for Desktop leentjebuur is gaan spelen bij Dropbox en OneDrive, die traditioneel altijd betere desktopapps gehad hebben. Combineer een goede app met goedkope opslag via Google One en sterke integratie van dat alles met Android-smartphones en het kan wel eens net zijn wat Google nodig heeft om aan marktaandeel te winnen. 


Gerelateerde artikelen

Google Drive zal prullenbak na 30 dagen automatisch legen

Bestanden in Google Drive die naar de prullenbak worden verplaatst zullen vanaf 13 oktober automatisch verwijderd worden na 30 dagen.

Google Drive update maakt delen van bestanden makkelijker

Google gaat het in een update voor Drive, Sheets en Docs nog makkelijker maken om bestanden te delen en het overzicht ervan te bewaren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here